Bli medlem

Hedersomnämnanden 2021

Konkurrensen om utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats 2021 var väldigt hård. Därför valde juryn att ge hedersomnämnaden till  inte mindre än fyra arbetsplatser. 

En av dem var Havilogs lager i Göteborg, som syns på filmen ovan. Juryns motivering var:

”Här är det hundra procent som gäller! Alla anställda med i facket, dialogen mellan arbetsgivare och anställda sker med stort engagemang och ömsesidig respekt. Att arbetsplatsen varslades om konflikt i avtalsrörelsen påverkade inte detta. Väl värt ett hedersomnämnande i utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats 2021.

Edblads lager på Väddö, fick ett hedersomnämnande med motiveringen:

”När de anställda på lagret bildade fackklubb förvandlades en stormig och ganska bråkig vardag till ett gott förhållande mellan arbetsgivare och personal. Permitteringar och nya rutiner på grund av pandemin löses genom ett konstruktivt dagligt samarbete. Klubben har även kraft att stötta de butiksanställda med samma arbetsgivare, men annat avtal. Väl värt ett hedersomnämnande i utmärkelsen Handels bästa arbetsplats 2021.”

Eurocash i Strömstad, fick ett hedersomnämnande med motiveringen:

”Förra året var ett mardrömsår för gränshandeln. Kunderna försvann över en natt och korttidspermitteringen var ett faktum. Trots detta har fack och arbetsgivare i Eurocash jobbat konstruktivt med arbetsmiljöfrågor och hållit humöret uppe under pandemin. Dubblad julklapp och extra bonus till de anställda är några exempel på vad det fört med sig. Det är självklart värt ett hedersomnämnande i utmärkelsen Handels bästa arbetsplats 2021.”

Sist men inte minst gick ett hedersomnämnande till ABF i Västra Västmanland, med motiveringen:

”Med snabba och korta beslutsvägar där fack och arbetsgivare möts i samverkansmöten varje vecka blev omställningen från fysiskt till digitalt arbete enkel. Här finns lyhördhet för medarbetarnas behov och ett stort engagemang från alla anställda. Det är värt ett  hedersomnämnande i utmärkelsen Handels bästa arbetsplats 2021."

Se också vinnaren som är Ica Kvantum i Skellefteå!

Uppdaterad: 5 maj 2021