Bli medlem
Handelsanställdas förbund > På jobbet > Handelns bästa arbetsplats > Handelns bästa arbetsplats 2018

Handelns bästa arbetsplats 2018

Ica Kvantum i Bollnäs vann utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats 2018. Här syns delar av gänget. Längst fram i mitten Handels ordförande Susanna Gideonsson, med klubbordförande Klas Modd till vänster och butikschef Magnus Olsson till höger.

Ica Kvantum i Bollnäs är Handelns bästa arbetsplats 2018! 

Som första dagligvarubutik får Ica Kvantum i Bollnäs utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats 2018. Priset delades ut på plats idag den 21 november av Handels ordförande Susanna Gideonsson.

- För Handels är det viktigt att lyfta arbetsplatser där personalen trivs och där samverkan mellan fack och arbetsgivare funkar bra. Ica Kvantum i Bollnäs är en arbetsplats som kan fungera som inspiration för andra, säger Susanna Gideonsson.

- En annan sak som är viktig, inte minst i handelsbranschen, är att personalen har heltidsanställning eller så många timmar på deltid att de klarar sig. Där har arbetsplatsen kommit en bit på väg, även om det såklart alltid går att förbättra saker, säger hon.

Ett 20-tal arbetsplatser i flera olika branscher nominerades till årets utmärkelse och valet stod mellan flera bra arbetsplatser. Juryn består av Handels förbundsstyrelse och motiveringen för att utse Ica Kvantum i Bollnäs som vinnare lyder:

"Ica Kvantum i Bollnäs har en fackklubb i toppklass och en lyhörd chef, vilket är grunden till att alla medarbetare behandlas med respekt och att eventuella problem löses snabbt. Majoriteten av medarbetarna har heltid eller höga deltider och butiken har kommit en bit på väg i arbetet med att minska antalet visstider.
Här är det roligt att jobba och sammanhållning är god. Den fina stämningen på butiksgolvet får även kunderna ta del av."

Publicerad: 2 maj 2019