Bli medlem
Handelsanställdas förbund > På jobbet > Handelns bästa arbetsplats > Handelns bästa arbetsplats 2017

Handelns bästa arbetsplats 2017

Från vänster: Isuf Kurbogaj, klubbordförande, Susanna Gideonsson och Johan Kallin, VD.

Vinnare av utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats 2017 är frukt- och grönsakslagret Nowaste Logistics AB i Helsingborg.

- Vi är extra glada för att priset i år går till ett lager, och till en stor arbetsplats som har skapat arbetstillfällen för människor med olika bakgrunder. Nowaste Logistics är ett föredöme i en bransch med stora utmaningar när det gäller arbetsmiljö och möjlighet till fackligt inflytande”, säger Handels ordförande Susanna Gideonsson, som delar ut priset på plats i Helsingborg idag den 7 december.

Ett 30-tal arbetsplatser i många olika branscher nominerades till årets utmärkelse. Juryn bestod av Handels förbundsstyrelse och motiveringen för att utse Nowaste som vinnare lyder:

”När företag och fackklubb drar åt samma håll går det att skapa trivsel och god sammanhållning även på en riktigt stor arbetsplats med hög arbetstakt. På Nowaste Logistics blir medarbetarna lyssnade på och behandlas med respekt och fack och chefer lyckas tillsammans konstruktivt lösa de problem som är en del av vardagen.”

Hedersomnämnande

Juryn beslöt även att, för första gången, dela ut ett hedersomnämnande. Det går till Ica Supermarket Toria i Torsby.

Motiveringen lyder:

”Att ha roligt på jobbet är viktigt för trivseln och det har gänget på Ica Supermarket Toria i Torsby. En bra fackklubb och en lyhörd chef därtill gör butiken snäppet bättre än andra i samma kategori. Därför är butiken värd ett hedersomnämnande i tävlingen om utmärkelsen Handels bästa arbetsplats 2017.”

Priset till Handelns bästa arbetsplats instiftades av Handelsanställdas förbund 2015 med mottot: ingen arbetsplats är bättre än sina arbetstagare, fackliga företrädare och chefer.  

Tidigare vinnare av utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats är: Ellos Group AB, 2015 och Folksams telefonrådgivning i Sundsvall/Kramfors, 2016.

Tidigare pristagare av handelns bästa arbetsplats:

Publicerad: 26 april 2018