Nominera ditt jobb till Handelns bästa arbetsplats

E-handelsföretaget Lyko i Vansbro i Dalarna utsågs till Handelns bästa arbetsplats 2019. Från vänster Jenny Hermansson, Johan Magnusson och Anna Johansson från klubbstyrelsen.

Jobbar du på bästa stället? Om ni trivs på jobbet, har ett gott samarbete med chefen och viljan att utveckla villkor och arbetsmiljö – nominera arbetsplatsen till Handelns bästa arbetsplats! 

2020 har varit ett tufft år för många i samhället, bland annat i handeln. Handelsanställda har, tillsammans med andra grupper i samhället, varit särskilt utsatta för smittspridning. Många har blivit korttidspermitterade, en del har förlorat sina jobb.

Samtidigt finns många exempel på arbetsplatser där ledning och anställda har samarbetat och klarat krisen tillsammans. Arbetsgivare som har tagit sitt ansvar för arbetsmiljön och skyddat sina anställda.

På grund av corona-krisen delade vi inte ut priset under hösten som vi brukar, istället gör vi det under Handels kongress i maj 2021. Kanske är det din arbetsplats som ska utses till handelns bästa? För att få utnämningen ska det vara en riktigt bra arbetsplats. Där ni som jobbar trivs och har det bra, där samarbetet är gott mellan fack och chefer. 

Så klart kan du nominera alla slags arbetsplatser i Handels avtalsområden, tex varuhus, butiker, frisörsalonger, e-handel, lager och för tjänstemän. Och du som har skickat in bidrag förut är välkommen att göra det igen. 

Den helt perfekta arbetsplatsen finns nog inte. Det viktiga är att det finns en vilja bland anställda och arbetsgivare att samarbeta och utvecklas och att ta tag i eventuella problem på ett bra sätt. 

Senaste gången priset delades ut gick det till Lyko i Vansbro i Dalarna. Här kan du läsa mer om dem! 

Glöm inte att beskriva ert fackliga arbete när du nominerar! Fyll i formuläret här nedanför. Sista datum för att nominera är den 1 februari 2021.

Publicerad: 1 december 2020