Mars 2018

Susanna Gideonssons krönika i Handelsnytt.

Utan LAS blir vi alla provanställda livet ut”, skrev Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer, nyligen i en debattartikel i Aftonbladet. Hotet mot arbetsrätten kan inte formuleras mycket bättre. Hennes artikel var ett svar på moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantessons anmärkningsvärda och aggressiva utspel i februari. Då klargjorde Svantesson att en ny alliansregering avser att ”reformera” Lagen om anställningsskydd samt lagstifta om lägre ingångslöner. Med risk för att låta farligt likt en domedagsprofet måste jag understryka: Arbetsrätten har aldrig varit mer hotad än nu.

Det märks att vi har gått in i valrörelsen, och det är tydligt var striderna kommer att stå. Det Svantesson vill göra är att kasta anställningstryggheten över bord genom att avskaffa den gamla principen ”Sist in, först ut”. Förslaget från moderaterna betyder att arbetstagarnas rättigheter helt sätts ur spel. Eller som Aftonbladet uttryckte det i en ledare: ”Vi är bara en ny chef eller en omorganisation från att kunna få sparken.” 

Mot bakgrund av moderaternas utspel kan det vara intressant att påpeka att svensk arbetsrätt på inget sätt är exceptionellt stark. Vi har till och med ett svagare anställningsskydd vid arbetsbrist än många andra − vi ligger på plats 21 av 28 enligt OECD.

Hotet om att begränsa arbetsrätten fick hur som helst samtliga fackförbund, såväl i LO som i TCO och Saco, att gå i taket. Turordningsreglerna är ju garanten som skyddar oss från chefens godtycke vid uppsägningar. Punkt. 

Det är sådana här anmärkningsvärda utspel som kan få mig att bli sömnlös om nätterna och undra om vi håller på att vrida tillbaka klockan. Då gäller det att påminna sig om att vi den senaste tiden trots allt fått gehör för flera av våra frågor. Regeringen har förbättrat rätten att få arbetslöshetsersättning på deltid, den har beslutat om att avdragsrätten för fackföreningsavgiften ska återinföras och tagit initiativ till begränsningar av vinster i välfärden, och så finns det ett socialdemokratiskt kongressbeslut på att allmän visstid ska avskaffas och Las ändras för att sätta stopp för hyvlingen. De tre sistnämnda frågorna är för övrigt − tillsammans med att vi vill se ett begränsat användande av bemanningsföretag − Handels viktigaste budskap i valrörelsen.  

Snart är det 8 mars. Vi kommer precis som förra året delta i kampanjen #lönheladagen. Löneskillnaden mellan kvinnor och män är 12 %. Det innebär att kvinnor arbetar gratis efter 16.02 varje dag, medan män får betalt för hela sin arbetsdag. När kampanjen startade 2012 arbetade kvinnor gratis från 15.51. Med den förändringstakten når vi jämställda löner först 2050. Så länge kan vi inte vänta.

Uppdaterad: 12 april 2018