Strejkvarsel för djurbutik i Kungens kurva

De anställda på djurbutiken Sea Hund och Katt i Kungens kurva utanför Stockholm har sämre villkor än andra butiksanställda. Men företaget vill inte teckna kollektivavtal och därför varslar Handels om konflikt idag

Djurbutiken har elva anställda, som jobbar i butiken. Dessa har bland annat sämre lön och sämre villkor för pension än övriga butiksanställda i handeln. Eftersom Handels vill att personalen på Sea Hund och Katt ska ha samma trygghet, löner och villkor som andra som jobbar i butik har facket under en längre tid försökt att teckna kollektivavtal med arbetsgivaren. Med ett sådant får de samma löner och villkor för tjänstepension som övriga anställda i handeln. Företaget har hittills inte velat teckna avtal.

Idag har Handels därför lämnat ett varsel om arbetsnedläggelse och blockad till arbetsgivaren. Om hen inte är villig att teckna kollektivavtal kommer de anställda att strejka och butiken vara satt i blockad från och med måndagen den 25e juni. Ingen får då arbeta där eller befatta sig med företagets varor eller produkter avsedda för arbetsplatsen.

Publicerad: 12 juni 2018