Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Aktiv i facket > Möte med medlemmar > Ica-klubben som lyckats jobba mot allmän visstid

Ica-klubben som lyckats jobba mot allmän visstid

Delar av klubbstyrelsen på Ica Maxi Hälla. Från vänster Johan Carrass, Gunilla Tallbacka, Anna Edholm och Henrik Tallbacka.

Corona-pandemin har inneburit många förhandlingar. Men på det stora hela har det gått bra, tycker klubben på Ica Maxi Hälla i Västerås – som bara har en person anställd på allmän visstid.

Klubben träffade nyligen Handels förste vice ordförande Elisabeth Brandt Ygeman på ett digitalt möte, för att utbyta erfarenheter.

En fråga som klubben jobbat aktivt med under lång tid gäller bemanningsplaneringen.

- Vi haft väldigt bra kontakt med ombudsmännen på avdelningen för att få hjälp om den här frågan, berättar klubbstyrelsen.

Trots att Ica Maxi Hälla i Västerås är en riktigt stor arbetsplats, med runt 200 anställda, finns det bara en enda allmän visstidsanställning.

- Vi har bara en ava-anställd av alla, så där av vi riktigt nöjda. Jag har sagt det att de ska förklara sig om de ska ha en allmän visstid, annars får det vara, säger klubbordföranden Gunilla Tallbacka. 

- Ja, om inte ni hade funnits som klubb hade det säkert varit fler allmän vissstids-anställningar i butiken, konstaterar Elisabeth Brandt Ygeman.

Pandemin har varit jobbig, med mycket restriktioner och många förhandlingar. Men klubben har även passat på att utnyttja tiden till att gå utbildning.

- Några av oss har passat på att gå digitala utbildningar, det borde vi alla göra mer framöver, även om det inte är riktigt samma att köra digitalt som att träffas på riktigt.

En annan positiv effekt av pandemin är plexiglasen vid kassorna.

- Eller “hostskydden” som vi kallar dem. De skulle vi gärna vilja ha kvar efter pandemin. Det har varit väldigt positivt.  

Publicerad: 23 juni 2021