Bli medlem

Besök och bra samtal på prisat lager

Handels ordförande Linda Palmetzhofer, Miodrag Ilic, vice klubbordförande på Havilog och Beatrice Ekelund, ordförande i Handels avdelning i Göteborg.

Äntligen är det slut med covid-restriktionerna. Handels ordförande Linda Palmetzhofer gjorde ett av sina första fysiska arbetsplatsbesök efter pandemin hos lagret Havilog i Göteborg.

Linda Palmetzhofer tog tillfället i akt att personligen dela ut Havilogs hedersomnämnande som handelns bästa arbetsplats. Officiellt fick arbetsplatsen utnämningen i maj 2021 under Handels kongress, som ju genomfördes digitalt.

- Vi hade ett otroligt bra samtal om samverkan på arbetsplatsen och fackliga frågor, stora som små, berättar Linda Palmetzhofer.

Det var klubbstyrelsens vice ordförande Miodrag Ilic som fick ta emot diplomet för hedersomnämnandet och som fick visa runt bland lokalerna. Att arbetsplatsen fick pris berodde bland annat på att dialogen mellan arbetsgivare och anställda sker med stort engagemang och ömsesidig respekt.

- Man måste hålla hela vägen till 65 och då måste man vara försiktig. Jag är en person som gör det jag säger att jag ska göra och ställer upp för arbetsgivaren. Säger jag att jag tar hela fryslagret eller kyllagret själv, så gör jag det. Men det handlar så klart om en balans, säger Miodrag Ilic.

- Att jag ställer upp för arbetsgivaren betyder ju också att jag förväntar mig att arbetsgivaren ställer upp för mig och att min lojalitet inte missbrukas. Varje minut jag spenderar på arbetet är en minut jag inte är med min familj, så det handlar både om att kroppen ska hålla för det som är viktigt i livet utanför jobbet och att ha tiden att vara med familj och vänner.

- Bemanningsplaneringen är väldigt viktigt. Och vi har sett att just samverkan mellan fack och arbetsgivare i denna fråga har varit nyckeln. Det leder till en rak och ärlig dialog. Det är inte alltid det är glada miner, men när man har samverkan på plats så klarar man av att lösa konflikter tillsammans också.

Läs mer om Handelns bästa arbetsplats och Havilogs hedersomnämnande.

Uppdaterad: 15 mars 2022