Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Aktiv i facket > Möte med medlemmar > Här är det självklart att var med i facket

Här är det självklart att var med i facket

Christoffer Riddernäs, Linda Palmetzhofer och Jordin Williams. Foto: Handels

På företaget Martin & Serveras lager i Stockholm är så gott som alla med i facket. Hemligheten är att ta det fackliga samtalet direkt med de nyanställda – och att visa vad klubben har gjort.

Handels ordförande Linda Palmetzhofer besökte Martin & Servera-lagret i Stockholm nyligen för att ta del av fackklubbens arbete.

- Vi inleder det fackliga samtalet med de nyanställda direkt. Och har de aldrig jobbat på lager tidigare är det kanske inte så lätt att veta vilken skillnad det är med en klubb, som kan påverka både lön och arbetsmiljö, säger klubbordföranden Jordin Williams.

Säkert även när det är trångt

Klubben på Martin & Servera har jobbat hårt i många år för att få till en bra arbetsmiljö på arbetsplatsen. Det handlar om allt från vikten av mångfald av kön, ålder och ursprung, till att se till att det är möjligt att leverera varor på ett säkert sätt i Stockholms innerstad, där det kan vara väldigt trånga leveransplatser.

Under besöket fick Linda Palmetzhofer både se kyl- och fryslager och följa med en av chaufförerna, Christoffer Riddernäs, som även är skyddsombud.

- Ibland när jag berättar att jag kör lastbil tycker folk att det bara är något man gör en kortare tid i livet innan man börjar jobba ”på riktigt”. Men jag älskar mitt jobb och ser mig inte göra något annat på överskådlig tid. Men om man ska hålla i det här yrket är en god arbetsmiljö helt centralt, det är därför jag är så engagerad i de frågorna, säger han.

Inspiration för hela Handels

Fackklubbens hårda arbete under många år har givit resultat och är något hela Handels kan inspireras av.

- Att få möjligheten att träffa klubben på det här viset berikar oerhört mycket, konstaterar Linda Palmetzhofer.

- Extra roligt var det att få vara med och lasta ut varor. Det var 17 minusgrader ute. Inget enkelt jobb i vanliga fall heller, men vädret blir ju en utmaning. Man förstår hur viktigt det är att ha rätt kläder för uppgiften.

Uppdaterad: 10 december 2021