Bli medlem

”Arbetsmiljöarbetet på Falbygdens ost ett föredöme”

Från vänster Eva Landgren ,Anette Andersson, Alexander D Gustavsson och Jenny Ålebring i klubbstyrelsen.

 - Det positiva med att jobba på ett stort företag är att de har koll på hur viktigt facket är. Vi är inte alltid överens men oftast går båda parter nöjda från möten och förhandlingar. 

Den fyra personer starka klubbstyrelsen på Falbygdens ost jobbar på en lite ovanlig arbetsplats. Falbygdens ost, som numera tillhör jätteföretaget Arla, har visserligen kollektivavtalet för lager och e-handel (övriga Arla har LIvs avtal). Men det är inte någon ”vanlig” lagerarbetsplats.

Här handlar allt om ost

Allt handlar om ost: De anställda styckar, smaksätter, paketerar och lagrar ostar, men tillverkar ingenting, därav Handels avtal.

Pandemin har inte märkts så speciellt mycket, tvärtom har försäljningen ökat,  berättar Eva Landgren, Anette Andersson, Alexander D Gustavsson och Jenny Ålebring i klubbstyrelsen.

- Folk sitter ju hemma, kanske med ett glas vin och gottar sig med våra goda ostar.

Nyligen fick klubben träffa Linda Palmetzhofer på digitalt möte, för att diskutera och dela med sig av sina erfarenheter. Klubben startades för ett drygt decennium sedan och flera är kvar sedan den tiden. De har varit med om resan från att ha det motigt gentemot arbetsgivaren till att ha ett riktigt bra samarbete, med ömsesidig respekt för varandras roller.

- Det var kämpigt i början. Det var svårt att få till facklig tid, inga förberedelser till förhandlingar. Ingenting sådant. Det skrattar vi nästa åt idag för det har blivit så mycket bättre, minns de. 

Regelbundna träffar

Samarbetet med arbetsgivaren äger rum i regelbundna fackliga träffar och skyddskommittéer. Det arbetas aktivt med arbetsmiljön, skyddsombuden träffar chefen varje vecka för att se till att allt funkar som det ska och tar upp om något behöver åtgärdas.

- Vi hade besök av arbetsmiljöverket för några veckor sedan och de var riktigt imponerade över våra metoder här på arbetsplatsen.   

- Vi har också jobbat väldigt mycket med kränkande särbehandling: vad innebär det? Det är väldigt viktigt att prata på ett sätt som alla förstår. Att man har en pågående dialog från fack till arbetsgivaren, och till medlemmarna.   

Imponerad ordförande

Handels ordförande är imponerad av klubbens jobb:
- Det är ju detta som är grunden i det fackliga arbetet egentligen, samverkan. Att ha en god dialog mellan arbetstagare och arbetsgivare. Annars kan många arbetsgivare känna sig nervösa inför det där. Vad ska man prata om med facket liksom? Men det blir oftast snabbt uppenbart hur bra det är för båda parter, konstaterar hon.

- Er arbetsplats borde vi använda som ett bra exempel på hur man bedriver arbetsmiljöarbete på ett bra sätt. Oavsett vilken arbetsplats det handlar om är det väldigt ofta svårt att få arbetsgivaren att ta detta på allvar. 

Hemmasittandet i och med pandemin har alltså påverkat folks ostätande positivt. Men nu gäller det för klubben och företaget att få till en jämn och hög produktion framöver också.

- Då kan vi få behålla de vikarier vi har och se till att de får fasta anställningar istället när de ordinarie kommer tillbaka. 

Uppdaterad: 11 juni 2021