Handels i media

Ring vår presstelefon på 010-450 89 80 om du har några frågor.

 • 2018-03-22Handels i media

  Robin Dahlin Appelqvist bytte lackfrågor mot boendefrågor

  Nyheter Robin Dahlin Appelqvist, tidigare krönikör i Målarnas facktidning, förtroendevald i Kalmar och lackerare, har börjat nytt jobb där han slåss för hyresgästernas boendefrågor. Du har lämnat lackyrket och Målareförbundet?

 • 2018-03-22Handels i media

  Frihandelsavtal med en antidemokratisk agenda

  Debatt: Handel. I vår kommer riksdagen att rösta om ett nytt handelsavtal mellan EU och Kanada, CETA. Sverige är ett litet exportberoende land. Vår handel med omvärlden är avgörande för vårt välstånd och vår utveckling.

 • 2018-03-21Handels i media

  Lidl Sverige dubbelt nominerade i Retail Awards

  Lidl Sverige är som enda livsmedelskedja finalist i kategorierna Årets hållbara butikskedja och Årets arbetsgivare inför Retail Awards 2018.

 • 2018-03-21Handels i media

  Familia Torres vinner World Food Travel Association pris

  Pressmeddelande * Mar 21, 2018 10:00 CET @BodegasTorres F A M I L I E N TORRES Fra 1870 PRESSMEDDELANDE Familia Torres vinner World Food Travel Association pris för sina vinturism upplevelser Vilafranca del Penedès,

 • 2018-03-21Handels i media

  Bokhandel stäms för diskriminering

  En bokhandelsanställd med dyslexi blev uppsagd. Diskriminering, hävdar facket som har stämt butiken och kräver en kvarts miljon i skadestånd.

 • 2018-03-20Handels i media

  En fantastisk resa

  Häromveckan gjorde LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson ett besök i Fackföreningarnas Hus i Luleå.

 • 2018-03-20Handels i media

  Ingen rätt att prata politik på jobbet

  Vi måste värna om vårt kollektivavtal. Kollektivavtalet är viktigare än någonsin. Skyddsombuden ska väljas av arbetsgivaren, inte arbetstagarna.

 • 2018-03-20Handels i media

  Nya namn på socialdemokraternas lista

  Under måndagskvällen höll Socialdemokraterna i Vingåker sitt årsmöte. Bland annat valdes listan till kommunfullmäktige. Ett av de nya toppnamnen är Anna Åteg.

 • 2018-03-20Handels i media

  Därför röstar V nej till Ceta

  Att en socialdemokratiskt ledd regeringen så okritiskt säger ja till ett avtal som riskerar att slå hårt mot arbetstagares rättigheter är anmärkningsvärt." I vår kommer riksdagen att rösta om ett nytt handelsavtal mellan EU och Kanada, Ceta.

 • 2018-03-19Handels i media

  Pressinbjudan: Kommer E-handeln att stärka eller urholka Dalarnas tätorter och företag?

  Pressmeddelande * Mar 19, 2018 07:00 CET Förra året omsatte e-handeln i Sverige 67 miljarder kronor. Det är en ökning med 16 procent från året innan och innebär att e-handeln utgör nästan 9 procent av den totala detaljhandeln.

 • 2018-03-17Handels i media

  Fredrik Nordström är Socialdemokraternas etta

  När Skaras Socialdemokrater nu satt sin kommunlista inför höstens val är det återigen Fredrik Nordström som toppar den. Nu siktar han på ännu en mandatperiod som Skaras kommunalråd. - För egen del var det ingen större överraskning.

 • 2018-03-17Handels i media

  Vi ska sluta konkurrera med usla löner inom Europa

  Stefan Skoglund: Idag är det kollektivavtalens dag och det ska vi fira över hela landet! I Sverige är det arbetsmarknadens parter som förhandlar om och träffar kollektivavtal om löner och arbetsvillkor.

 • 2018-03-17Handels i media

  Norrbottens fantastiska resa

  Häromveckan gjorde LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson ett besök i Fackföreningarnas Hus i Luleå.

 • 2018-03-17Handels i media

  Ta strid för kollektivavtalen

  I dag är det kollektivavtalets dag. Det är en dag som vi som är unga i Handelsanställdas förbund uppmärksammat under många år med en aktionsdag. Med kollektivavtalet reglerar fack och arbetsgivare tillsammans villkoren på arbetsplatsen.

 • 2018-03-16Handels i media

  Förkrossande majoritet röstade ja till Nordeaflytt

  Börsen svarade med att sänka aktien med drygt 8 procent i fredagshandeln. Flytten till Helsingfors väntas inte medföra några ekonomiska vinster för Finland i närtid, skriver Reuters. I veckan blev det klart.

 • 2018-03-16Handels i media

  Supertalangen som bossar över talangfabrik i Asien: "Här är folk vana att bli tillsagda"

  I veckans avsnitt av Big in Asia möter vi Joakim Ström, Asienchef på Universum. En av Veckans Affärers supertalanger Joakim Ströms inledde sin relation till Asien redan som 14-åring när hans far fick jobb i Singapore.

 • 2018-03-16Handels i media

  Vänsterpartiet: Rösta nej till handelsavtalet mellan EU och Kanada

  Företag ska inte sättas före demokratin I vår kommer riksdagen att rösta om ett nytt handelsavtal mellan EU och Kanada, CETA. Sverige är ett litet exportberoende land.

 • 2018-03-15Handels i media

  HRF kvar hos Nordea

  Många LO-förbund väljer att lämna Nordea när de flyttar sitt huvudkontor till Finland. Men Hotell- och restaurangfacket stannar tills vidare kvar som kund. I dag kom det väntade beslutet att Nordea flyttar bankens huvudkontor till Finland.

 • 2018-03-15Handels i media

  Tryggare jobb med starka kollektivavtal

  På lördag, den 17 mars, är det Kollektivavtalets dag. Det är en dag som vi som är unga i Handelsanställdas förbund uppmärksammat under många år med en aktionsdag.

 • 2018-03-15Handels i media

  A- och B-lag på arbetsplatserna - bemanningsanställda måste få bättre villkor

  Handels nya rapport om bemanning i partihandeln visar att det är dubbelt så vanligt med arbetsplatsolyckor bland bemanningsanställda jämfört med det totala antalet anställda på arbetsmarknaden.

Publicerad: 3 oktober 2011