Bli medlem

"Det kan bli en tuff avtalsrörelse"

Hela Handels förbereder sig inför den kommande avtalsrörelsen. Just nu med konferenser runt om i landet som samlar runt tusen förtroendevalda, som ska ta fram Handels prioriterade frågor. Men det är oroliga tider.

 - Det här kan bli en av de tuffaste avtalsrörelser vi varit med om. Det är en speciell situation där vi just lämnat en pandemi, har hög inflation, höga elpriser och krig i närheten, säger Linda Palmetzhofer, Handels ordförande.

Under några veckor i september och oktober samlas runt tusen förtroendevalda runt hela landet för att tillsammans diskutera vilka frågor som ska prioriteras inför förhandlingarna om nya kollektivavtal. Dessförinnan har medlemmar på arbetsplatserna haft samma diskussioner.

- Nu träffas vi för att stöta och blöta frågorna, vad ska de nya avtalen innehålla?

Men trots att det är och har varit oroliga tider ser situationen bra ut för handeln. Det finns företag som gjorde rekordvinster under pandemin och det fortsätter att gå bra.

- Vår största uppgift nu och framåt är att se till att vi blir många och starka. Det behöver vi vara för att få igenom våra krav gentemot arbetsgivarna, säger Linda Palmetzhofer.

Se och hör Linda berätta om avtalsrörelsen och avtalskonferenserna i filmen ovan!

Uppdaterad: 6 oktober 2022