Bli medlem
Handelsanställdas förbund > På jobbet > Avtalsrörelsen 2023

Avtalsrörelsen 2023

Det är kollektivavtalen som avgör vad som gäller på jobbet. Med dem får du löner som ökar och bra villkor för dig och dina arbetskamrater. Nu är det dags att vara med och påverka hur nästa avtal ska se ut! 

Det är dags för avtalsrörelse igen. Så kallar vi det när de gamla kollektivavtalen är på väg att löpa ut och vi samlar oss för att ställa nya krav. Då är du som medlem, dina synpunkter och erfarenheter viktiga.

Förhandlingarna med arbetsgivarna startar i början av nästa år. Men avtalsrörelsen börjar redan nu, med att ta reda på vilka frågor som är viktigast för Handels medlemmar.

Diskutera viktiga frågor på jobbet!

Ta chansen att påverka! Börja med att hålla klubb- och medlemsmöten på jobbet, prata ihop er och enas om tre viktiga frågor inför förhandlingarna. Sen kommer representanter från arbetsplatserna att kallas till våra avtalskonferenser i höst.

Vi har tagit fram frågor att diskutera på medlemsmöten för de fem största avtalen: privata butiker, privata lager, Coop, frisörer och tjänstemän.

Här finns frågorna.

Ditt medlemskap är viktigt!

Ju fler medlemmar vi är i facket, desto bättre villkor kan vi få när vi förhandlar fram nya kollektivavtal. Värva en kompis i dag. Du får ett presentkort som tack! 

Uppdaterad: 9 mars 2022