Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Om Handels > Aktuellt > Sportfiskeföretag i Stockholm varslas

Sportfiskeföretag i Stockholm varslas

Handels varslar om att lägga ner arbetet på Söder Sportfiske AB:s lager i Årsta, Stockholm. Om inte företaget tecknar kollektivavtal senast den 21 november kommer drygt 20 anställda att tas ut i strejk.

Söder Sportfiske säljer fiskeutrustning i butik och via e-handel, men har inte kollektivavtal. De anställda vill ha samma villkor som andra anställda i branschen, varför Handels har försökt att få företaget att teckna kollektivavtal.

Utan kollektivavtal är de anställda inte garanterade övertidsersättning, lönehöjningar, försäkringar och förmåner som är gängse på den svenska arbetsmarknaden. Det är kollektivavtalet för lager och e-handel som bör gälla för de anställda på sportfiskebutiken.

Varslet lämnades över till arbetsgivaren i dag den 8 november. När facket har lämnat över varsel om konfliktåtgärder ska det därefter gå minst sju arbetsdagar. I detta fall kommer strejken, som gäller de anställda på lagret och varumottagningen, att inledas på morgonen den 21 november, om inte företaget har tecknat kollektivavtal före dess.

Uppdaterad: 8 november 2022