Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Om Handels > Aktuellt > S-politiker tar plats i Handels VU

Annelie Karlsson ny i Handels VU

Martin Nyberg, Linda Palmetzhofer och Annelie Karlsson utgör Handels verkställande utskott, VU.

Annelie Karlsson, tidigare gruppledare i riksdagen för Socialdemokraterna, tar plats i Handelns verkställande utskott, VU. Hon valdes igår av Handels förbundsråd till posten som andre vice ordförande.

- Jag är glad och stolt över att kunna välkomna Annelie Karlsson tillbaka till Handels, nu som andre vice ordförande. Hon tillträder posten med en lång erfarenhet från politiken och med viktig kompetens som kompletterar mig och vice ordförande Martin Nyberg på ett alldeles utmärkt vis, säger Handels ordförande Linda Palmetzhofer.

- Det känns otroligt bra att vi nu är en fulltalig förbundsledning igen.

Annelie Karlsson kommer från Kristianstad och har suttit i riksdagen för Socialdemokraterna de senaste tolv åren. Dessförinnan arbetade hon som ombudsman Handels avdelning i Kristianstad.

- Det känns fantastiskt att vara tillbaka på Handels och spännande att gå in i en ny roll. Jag hoppas att bli ett bidragande kugghjul i förbundets grymma maskineri! säger hon.

- Facklig politisk samverkan ligger mig mycket varmt om hjärtat. Som gruppledare i riksdagen kunde jag jobba aktivt med det. Nu får jag möjlighet att fortsätta med det, men från ett annat perspektiv. Det är en ny roll, men det känns ändå som att komma hem.”

Fyllnadsvalet till VU beror på att den tidigare förste vice ordförande Elisabeth Brandt Ygeman lämnade Handels för ett jobb på LO. Enligt stadgarna träder därmed den tidigare andre vice ordförande Martin Nyberg in som förste vice ordförande och den nyvalda i VU, Annelie Karlsson, blir andre vice ordförande.

Det fanns bara en kandidat till valet som andre vice ordförande och Annelie Karlsson föreslogs av en enig valberedning.

Publicerad: 10 november 2022