Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Om Handels > Aktuellt > Linda Palmetzhofer öppnar Handels 26:e kongress

Linda Palmetzhofer öppnar Handels 26:e kongress

- Det finns kraft bakom våra medlemssiffror, det ska både arbetsgivare och politiker ha respekt för. Den här historiska kongressen fylls av en massa Handelskraft!

Det konstaterade Linda Palmetzhofer när hon öppnade Handels 26:e ordinarie kongress idag. 

Denna första del av kongressen sker förstås digitalt, på grund av pandemin. Det är bland annat den som lett till att Handels har blivit starkare det senaste året.

- Förra året värvade vi rekordmånga till vårt förbund. Vi har inte växt så kraftigt på flera decennier. Till viss del var det såklart så att pandemin visade hur viktigt det är att vara med i facket, samt att vi genomförde en stark avtalsrörelse där många gick med.

Men orsaken till ökningen är också ett medvetet och hårt organiseringsarbete. Det är förtroendevalda och vanliga medlemmar som värvat sina arbetskamrater och ett intensivt värvande genom telefonsamtal från hela organisationen. 

Linda Palmetzhofer berättade hur stolt hon är över hur hela Handels organisation ställde om i rekordfart under förra året när pandemin slog till.

- Vi fortsatte att ta strid för handelsanställdas villkor både i och utanför pandemin. Vi genomförde en historisk avtalsrörelse, tog låglönefajten och kammade hem riktigt bra avtal.

- Vi visade att vi är ett Handels och att vi – som alltid – är klokast och starkast tillsammans.

Men en kongress handlar om att forma framtiden. På denna första del av kongressen kommer ledning och förbundsstyrelse att väljas. Kongressledamöterna ska fatta beslut om stadgar och avgifter och motioner som är knutna till dem.

-  De här dagarna ska vi fatta viktiga beslut om vår organisation som ligger till grund för att Handels ska fortsätta växa och bli ännu starkare.

Här kan du följa Handels kongress.

Publicerad: 5 maj 2021