Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Om Handels > Aktuellt > Här är Handels nya ledning

Här är Handels nya ledning

Från vänster: Linda Palmetzhofer, Elisabeth Brandt Ygeman och Martin Nyberg.

Linda Palmetzhofer, Elisabeth Brandt Ygeman och Martin Nyberg är Handels nya ledning.

- Tack så hemskt mycket, sa en rörd Linda Palmetzhofer, när hon valdes av kongressen till ordförande för de kommande fem åren.

- Det är första gången som nån från Domus i Gustavsberg är vald till Handels ordförande.

Linda Palmetzhofer var tidigare tillförordnad ordförande, sedan Susanna Gideonsson som då var Handels ordförande valdes till LO:s ordförande. I slutet av kongressen ( i morgon torsdag) kommer hon att hålla ett längre tal om hur hon ser på arbetet framåt i Handels.

Elisabeth Brandt Ygeman omvaldes till posten som förste vice ordförande. I sitt tacktal tog hon bland annat upp vikten av att arbeta för att öka organisationsgraden i handeln och att jobba mot sexuella trakasserier.

Till andra vice ordförande valdes Martin Nyberg, tidigare förtroendevald på Martin& Servera och därefter ombudsman i Halmstad.

Martin är en engagerad, rak, ärlig och prestigelös person, som inger ett stort förtroende, sa en av de ledamöter som begärde ordet innan valet var genomfört.

- Jag är stolt och hedrad att ta mig an rollen som andre vice ordförande, lika nervös som när jag gjorde mina första inlägg på Handels kongress för tio år sedan, sa han.

Martin Nybergs första kontakt med Handels var när han som 15-åring gjorde prao på Handels avdelning i Halmstad. Innan han blev ombudsman i Halmstad jobbade han länge på Martin & Servera.

- Tack till alla som var med på den tiden, med alla tuffa förhandlingar vi hade.

Här kan du se Lindas tacktal efter valet till Handels ordförande.

Här kan du se Elisabeth Brandt Ygemans tacktal efter valet till Handels förste vice ordförande.

Här kan du se Martin Nybergs tacktal efter valet till Handels andre vice ordförande.

Uppdaterad: 5 maj 2021