Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Om Handels > Aktuellt > Handels välkomnar nya ministern - och ställer krav

Handels välkomnar nya ministern - och ställer krav

Avskaffa allmän visstid, stoppa hyvlingen och satsa på en fungerande omställning och kompetensutveckling som gäller alla. Det är några uppmaningar från Handels till Eva Nordmark, ny arbetsmarknadsminister.

När riksdagen öppnade igår den 10 september presenterade statsminister Stefan Löfven tre nya ministrar: Utrikesminister Ann Linde, utrikeshandelsminister Anna Hallberg och så arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Hon tar över efter Ylva Johansson, som har blivit EU-kommissionär. 

Eva Nordmark har själv facklig bakgrund. Hon var fram till igår ordförande för TCO, tjänstemännens centralorganisation. 

- Det är både bra och roligt att det är just du som fått jobbet som arbetsmarknadsminister, sa Handels ordförande Susanna Gideonsson i en hälsning på facebook.

Hon tog tillfället i akt att påpeka vilka reformer Handels tycker är viktiga på arbetsmarknaden. Det handlar om att modernisera LAS, så att den passar dagens otrygga arbetsmarknad, framför allt genom att avskaffa allmän visstid och stoppa hyvling. Det handlar om att satsa på en fungerande omställning och kompetensutveckling för alla anställda, oavsett yrke och bostadsort. Och det handlar om att få ordning på Arbetsförmedlingen. Det kaos som är idag drabbar framför allt de som behöver hjälpen bäst, de som har störst behov av att komma in på arbetsmarknaden. 

Susanna Gideonsson på facebook.

Tidningen Arbetets artikel om ny arbetsmarknadsminister.

Uppdaterad: 11 september 2019