Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Om Handels > Aktuellt > Handels skänker en krona per medlem till Ukrainas folk

Handels skänker en krona per medlem till Ukrainas folk

Handels skänker en krona per medlen i solidaritet med folket i Ukraina. Det innebär drygt 150.000 kronor, som delas mellan FN-organet UNHCR och svenska Palmecentret.

Läget i Ukraina är akut och det behövs stöd direkt. Därför kommer Handels, liksom många andra fackförbund, stötta med pengar: en krona per medlem. 

Stödet går dels till UNHCR, som akut hjälper människor på flykt. Dels till det långsiktiga arbetet med framtida demokratibygge och uppbyggnad av fria fackföreningar. Det stödet går till Palmecentrets insamling till stöd för fred, frihet och internationell solidaritet med Ukraina. 

- Framtiden ser just nu mörk och oviss ut, men hoppet ligger i att så många som möjligt av oss sluter oss samman och står enade mot Rysslands agerande gentemot Ukraina. Detta gäller såväl stater, företag, civilsamhället som privatpersoner. Alla handlingar som sätter press på Ryssland att upphöra med sin krigsföring räknas just nu, kommenterar Handels ordförande Linda Palmetzhofer.

Handels, liksom alla svenska fackförbund, fördömer självklart Rysslands invasion och krig mot Ukraina. Vill du också göra som Handels och stötta Ukrainas folk?

Här kan du hjälpa Ukrainas folk genom UNHCR

Här kan du hjälpa Ukrainas folk genom Palmecentret

Uppdaterad: 4 mars 2022