Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Om Handels > Aktuellt > Handels förste vice ordförande blir kanslichef på LO

Handels förste vice ordförande blir kanslichef på LO

Elisabeth Brandt Ygeman, förste vice ordförande på Handels, blir ny kanslichef på LO. Hon börjar sin tjänst den 3 oktober i höst.

- Stort grattis Elisabeth, och grattis till LO som får en så kompetent och klok kanslichef. Tack för dina fantastiska insatser och ditt engagemang för Handels medlemmar. Vi kommer sakna dig hos oss, kommenterar Handels ordförande Linda Palmetzhofer.

Elisabeth Brandt Ygeman började på Handels den 1 april 2015, som förbundssekreterare. Hon har suttit i Handels ledning sedan kongressen 2016. Till en början var hon andre vice ordförande, men blev förste vice ordförande när dåvarande ordförande Susanna Gideonsson lämnade uppdraget för att bli ordförande för LO.

- Det känns vemodigt att sluta på ett så fint och starkt förbund som Handels, med så många engagerade medlemmar. Det har varit en fantastiskt tid här, säger Elisabeth Brandt Ygeman.

- Nu ser jag fram emot att ta mig an uppgiften som ny kanslichef på LO. Känner mig väldigt laddad att tillsammans med förbunden, LO-distrikten och all kompetent personal verkställa och utveckla det vi behöver göra för att vara världens starkaste fackliga rörelse.

På onsdag, den 22 juni, kommer Handels förbundsstyrelse att bestämma datum för ett extra förbundsråd i höst. På det mötet kommer valen till förste och andre vice ordförande att ske.  

Uppdaterad: 20 juni 2022