Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Om Handels > Aktuellt > Fira 1 maj med Handels!

Fira 1 maj med Handels!

Vi kan inte demonstrera fysiskt i år heller, men vi firar såklart 1 maj ändå. Liksom förra året blir det ett digitalt firande på Handels facebooksida. Det äger rum strax innan det traditionella firandet, så du kan följa båda.

Handels eget 1 maj-firande börjar på Facebook kl 10. Temat i år är Tillsammans för trygga jobb. Det blir tal av Handelsmedlemmen Tommie Hägg, Halmstad och Handels ordförande Linda Palmetzhofer.

Även andra Handelsmedlemmar runt om i landet kommer att tala på 1 maj, fast digitalt förstås. Vi kommer att uppdatera denna sida med namn på talare och länkar för att kunna följa dem.

Eftersom vi inte kan tåga på gatorna på grund av pandemin finns det andra sätt att visa sitt stöd för arbetarrörelsen: att hänga ut något rött från sitt fönster, balkong eller flaggstång. Ta gärna en bild och dela på sociala medier med #hängrött och #förstamaj

Det traditionella stora 1 maj-firandet, arrangeras av LO och Socialdemokraterna.
Det pågår kl 10.30-11.30 och sänds på flera ställen: LO:s Facebooksida, Handels Facebooksida och i SVT. Talar gör LO:s ordförande Susanna Gideonsson och statsminister Stefan Löfven. Det blir även kulturinslag och besök hos LO-medlemmar. 

Följ Handels firande på facebook. Där kommer du även att kunna ta del av LO:s firande strax efter Handels evenemang.

Länk direkt till LO och Socialdemokraternas firande.

Johanna Fransson på Handels i Trollhättan kommer att prata om krisen i gränshandeln och Strömstad. Talet sänds live på Facebook kl 9 den 1 maj på Socialdemokraterna i Fyrbodals 1 maj-firande.

Första maj i Växjö

Uppdaterad: 29 april 2021