Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Om Handels > Aktuellt > Demonstrera på 1 maj

Demonstrera för trygga jobb på 1 maj

1 maj är arbetarrörelsens högtidsdag. Då är det självklart för oss att demonstrera och berätta vad vi tycker. I år samlas vi under parollen Trygga jobb i hela Europa!

Över hela Europa pågår en skrämmande utveckling som innebär att antalet otrygga jobb ökar. Det är en utveckling vi måste stoppa och snart har vi en chans att göra det, eftersom det är val till Europaparlamentet den 26e maj. Därför är ”Trygga jobb i hela Europa” årets 1 maj-paroll. 

Vill du vara med och demonstrera på 1 maj? På de allra flesta orter finns demonstrationståg. Ofta är det fackförbund inom LO, till exempel från Handels och/eller Socialdemokraterna som tågar tillsammans.

Här är några tips för 1 maj, med talare från Handels: 

Motala
Folkets hus kl 11.15, tal av Annica Jigered, Handels centrala ungdomskommitté. 

Sollentuna
Demonstrationståg från Malmvägen kl 10. Tåget går till Turebergs torg där det blir tal kl 11.30, bland andra av Linda Palmetzhofer, Handels förste vice ordförande. 

Svedala
Samling Folket hus kl 9.30. Tåget går till Stadsparken där det blir underhållning kl 10.30. Tal av bland andra Elin Westerberg, ledamot i Handels förbundsstyrelse och vice ordförande i LO-distriktet.

Örnsköldsvik
LO-distriktet håller frukostmöte på café UH på Lasarettsgatan 9 från kl 10, där Handels ordförande Susanna Gideonsson deltar. Demonstrationståg från hotell Elite kl 12. Tåget går till Nolaskolan, där det blir tal kl 13, av bland andra Susanna Gideonsson. 

Läs en intervju i Handelsnytt med Susanna Gideonsson inför 1 maj. 

Här hittar du tid, plats och talare för Socialdemokraternas alla 1 maj-tåg. 

Om du vill veta hur Handels deltar i demonstrationståg där du bor, hör av dig till din avdelning. 

Uppdaterad: 23 april 2019