Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Om Handels > Aktuellt > Boksläpp av Handels chefsekonom med livesänd paneldebatt

Handels chefsekonom släpper bok med livesänd paneldebatt

Hur får vi full sysselsättning på arbetsmarknaden efter corona-pandemin? Det är ämnet för en ny bok som släpps i morgon i samband med en livesänd paneldebatt där Göran Persson, fd statsminister, och Susanna Gideonsson, LO:s ordförande deltar.

Författare är Handels chefsekonom Stefan Carlén, som vill ha en politik för full sysselsättning, ökad jämlikhet och trygghet på arbetsmarknaden. I sin nya bok argumenterar han tillsammans med Christer Persson för att det är möjligt. Men endast om det sker en omläggning av politiken.

Ett år har gått sedan pandemin slog till våren 2020. Den har påverkat världsekonomin och fått hela samhällen att stänga ner. Verksamheter har gått under och många har förlorat sina jobb. 

Boken Sysselsättningskoden handlar om vägen till full sysselsättning efter corona och gör en djupdykning i arbetslösheten i Sveriges, hur den påverkats av pandemin och argumenterar för vikten av full sysselsättning.

”Sverige hade redan före coronapandemin upplevt 30 år av hög och ihållande arbetslöshet. Vi vill visa varför vi hamnat där. Men vi vill också med boken anvisa en väg till full sysselsättning. I och med pandemin är utmaningen självklart än större. Men den är inte omöjlig.”

Paneldebatten sänds på idéinstitutet Katalys facebook-sida kl 18. Moderator är Katalys verksamhetschef Daniel Suhonen.

Här kommer du till evenemanget.

Uppdaterad: 26 april 2021