Bli medlem

Skolinformatörsutbildning

Att vara skolinformatör innebär att man åker ut och informerar om facket i olika sammanhang, eller digitalt via videosamtal. Det är ett varierande uppdrag där vi både pratar inför mindre grupper eller en eller flera skolklasser. Självklart är det frivilligt för informatörerna att informera i den miljön de känner sig trygga i. Det är ett uppskattat inslag av både elever och lärare, samtidigt som vi lägger grunden för fackliga medlemskap.

Under dagarna får deltagarna gå igenom både informationsmaterialet samt diskutera och öva på presentationer vid skolinformationer. Retorik och pedagogik är ett genomgående tema i kursens alla delar. Denna kurs är en hybridutbildning som kommer gå både digitalt och fysiskt. För att du skall kunna delta digitalt behöver du tillgång till en dator med mikrofon och kamera, samt internetuppkoppling. För att delta fysikt måste du anmäla dig till det datum som ditt LO-distrikt är ansvarig för.

Målgrupp: Kursen är öppen för förtroendevalda mellan 18-30 år som vill utbilda sig till skolinformatör och riktar sig till medlemmar i alla LO-förbund.

Hur du tar ledigt: Deltagarna söker ledigt i enlighet med 6 § förtroendemannalagen. Förlorad arbetsförtjänst betalas av anmälande förbundsavdelning. Enligt studieledighetslagen har du rätt att få ledigt för att gå facklig utbildning.

Hur du anmäler dig: Vill du delta fysiskt på utbildning måste du anmäla dig till datum som ditt LO-distrikt ansvarar för. 

 • Skolinformatörsutbildning

  Sista anmälningsdagen är 08 september 2022 kl. 09:00
  Kursstart04 oktober 2022 09:00 - 05 oktober 2022 16:00Skellefteå, Digital/Fysisk
  Anmälan
 • Skolinformatörsutbildning

  Sista anmälningsdagen är 29 oktober 2022 kl. 09:00
  Kursstart24 november 2022 09:00 - 25 november 2022 16:00Sundsvall, Digital/Fysisk
  Anmälan

Anmälning

 
Jag deltar


        
Uppdaterad: 21 februari 2022