Viktig information om din arbetstid

 

Hej! 

Vi har full förståelse för att din situation är mycket pressad just nu på grund av corona-viruset covid-19 

Nu har vi viktig information till dig om dina arbetstider. För att försöka rädda jobben, och minska uppsägningar och hyvlingar, har vi kommit överens med din arbetsgivare om korttidspermittering.  

Det innebär att du från och med dagens datumkommer att få minskad arbetstid. Exakt hur arbetstiden påverkas kommer din arbetsgivare att ge besked om. Regeringen har utlovat stöd och alla som blir korttidspermitterade får viss kompensation för minskad arbetstid och lön.  

Överenskommelsen om korttidspermittering gäller som längst till 31 december 2020, men kan förändras. Uppsägningstiden är 14 dagar. 

I normala fall hade vi kallat till ett medlemsmöte för att kunna ge personlig information, men nu är vi tvungna att hantera det på ett annat sätt. Vi följer myndigheternas rekommendationer om att inte genomföra större möten, och på grund av den pressade situationen på många arbetsplatser har vi också svårt att genomföra besök.  

Bra för dig att veta: 

  • Du ska få ett schemaförslag av din arbetsgivare som omfattar minst fyra veckor, i samband med att din arbetstid minskar. 

  • Arbetsmiljöreglerna gäller utan undantag.  

Vi gör allt vi kan för att stötta dig och dina jobbarkompisar! 

Du kan kontakta oss på 010-4508325, 010-4508326, 010-4508329 eller varmland@handels.se 

Sprid gärna denna information till dina jobbarkompisar! 

 

Längst ner:  

Har du frågor om Corona – här har vi samlat frågor och svar: https://handels.se/pa-jobbet/corona/ 

 

Uppdaterad: 18 mars 2020