Varsel och konflikt

 • Om jag är medlem i Handels, men arbetar på ett annat förbunds område och jag blir uttagen i strejk. Vart ska jag vända mig?

  Du ska ta kontakt med din Handelsavdelning. Du får ersättning genom Handels, när du är uttagen i strejk på ett annat förbunds avtalsområde. Din avdelning hjälper dig med konfliktanmälan och hur du fyller i dina uppgifter via mina-sidor på handels.se för att få rätt ersättning.

  Uppdaterad den 11 mars 2016
 • Måste jag anmäla mig till arbetsförmedlingen om jag är uttagen i strejk?

  Ja, det måste du. Alla medlemmar som är indragna i konflikten är skyldiga att söka arbete under tiden de strejkar. Därför måste du anmäla dig till arbetsförmedlingen på en gång konflikten inträffar. Bäst är det om ni gör en gemensam anmälan för hela arbetsplatsen.

  Uppdaterad den 11 mars 2016
 • Vår butik är uttagen i strejk. Där har vi en tjej som jobbar 19 timmar på kontoret och 15 timmar i butiken. Hur blir det med hennes arbete under konflikten?

  De arbetsuppgifter hon har, som även utförs av Handels medlemmar, får hon inte utföra. Däremot får hon utföra sina kontorssysslor om dessa ligger inom något annat förbunds avtalsområde, som till exempel fackförbundet Unionens område.

  Uppdaterad den 11 mars 2016
 • Min arbetsplats är uttagen i strejk men jag är medlem i ett annat fackförbund. Vad gäller för mig?

  Om dina ordinarie arbetsuppgifter omfattas av Handels kollektivavtal och berörs av konflikten tas även du ut i strejk. Vad du ska tänka på i det här läget är att du ska ansöka om konfliktersättning hos ditt nuvarande förbund, inte Handels.

  Uppdaterad den 11 mars 2016
 • Jag har bokat semester samtidigt som det blir strejk på min arbetsplats. Vad händer nu?

  Ta ut din semester precis som du planerat. Notera bara på konfliktkortet vilka dagar det gäller eftersom arbetsgivaren betalar ut din semesterlön som vanligt.

  Uppdaterad den 11 mars 2016
< Föregående12
Uppdaterad: 10 mars 2016