Gå direkt till huvudinnehåll Gå direkt till sök

Internationellt

03 oktober 2024

Omedelbart eldupphör i Gaza

Handels ställer krav på omedelbar vapenvila och på att den svenska regeringen, EU och FN agerar kraftfullt för en varaktig fred i regionen.

Linda Palmetzhofer, Handels

Med anledningen av den pågående humanitära katastrofen i Gaza har Handels förbundsstyrelse antagit ett uttalande om att våldet måste upphöra och livsviktig humanitär hjälp släppas fram till de civila som lider. Tusentals har redan mist sina liv och situationen fortsätter att förvärras, inte minst på grund av blockaden av livsviktiga förnödenheter som leder till ytterligare lidande för den redan utsatta befolkningen.

Handels värdegrund bygger på solidaritet, respekt för mänskliga rättigheter och kamp för rättvisa för alla arbetare, oavsett var i världen de befinner sig. Vi kämpar för ett ett samhälle där människor lever i fred och frihet och är därför starkt engagerade i frågor som rör internationell solidaritet och människors lika värde. Handels står upp mot förtryck och våld, oavsett var det sker.

"Vår fackliga kamp handlar inte bara om rättvisa villkor på arbetsplatsen, utan om att bygga ett samhälle där alla människor, oavsett bakgrund eller var de bor, har rätt till trygghet och värdighet," säger Linda Palmetzhofer, ordförande för Handels. "Vi fördömer alla former av våld mot civila och kräver ett omedelbart eldupphör."

Läs vårt fullständiga uttalande nedan där vi ställer krav på omedelbar vapenvila och på att den svenska regeringen, EU och FN agerar kraftfullt för en varaktig fred i regionen.

Läs och ladda ner uttalandet

Uttalande om kriget i Gaza

38 kB 2024-10-03