Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Aktiv i facket > För dig under trettio

För dig under 30

En stor del av alla som jobbar i handelsbranschen är unga och Handels har många medlemmar under 30 år. Vi tycker förstås att de ungas röster måste komma till tals, både inom förbundet och i samhället.

Inom handeln är det ofta de unga som har de otryggaste anställningarna och det är viktigt för oss att värva unga medlemmar och arbeta för att förbättra ungas villkor på arbetsmarknaden.

Ungdomsverksamhet i våra avdelningar

Alla Handels avdelningar arbetar med ungdomsverksamhet. Det finns ungdomsansvariga på alla avdelningar och lokala ungdomskommittéer som jobbar med aktiviteter, till exempel åker runt på skolor och berätta om facket och samhället. På central nivå finns en central ungdomskommitté, som är referensgrupp till förbundsstyrelsen när det gäller ungdomsfrågor.

Vill du veta vad som händer i din avdelning och kanske vara med och engagera dig? Läs mer om våra ungdomskommittéer.

Lär dig mer om facket

Det finns särskilda kurser för dig som är under 30, du hittar dem här. 

Språkrör ger röst åt unga

Dessutom rekryterar Handels ett nätverk av unga språkrör, som har till uppgift att berätta om ungas villkor på arbetsmarknaden. Du måste vara under 30 år och får utbildning och stöd av oss för din roll.

Vill du bli ungt språkrör?

Vi behöver dig som är ung och medlem i Handels, anmäl ditt intresse!

Anmäl ditt intresse här

Du behöver inte ha något förtroendeuppdrag i Handels sedan tidigare utan det räcker att du är medlem.

Gratis medlemskap för elever

Går du något av gymnasiets program eller en yrkesutbildning för jobb i handeln kan du bli elevmedlem. Du får rådgivning och hjälp om du behöver det, tillgång till en rad förmåner och medlemskapet är gratis. Här blir du elevmedlem

Om du jobbar extra under studierna ska du vara vanlig medlem. Tjänar du upp till 9.999 kronor i månaden är avgiften bara 130 kronor. Då ingår även hem- och olycksfallsförsäkring som i vanliga fall kostar mer än det du betalar i medlemsavgift. Här blir du medlem.

Att vara medlem i facket är en viktig trygghet när du är ute på praktik. När du studerat klart kontaktar vi dig och berättar vad du ska tänka på som ny på arbetsmarknaden.

Idéstipendium

Handels Centrala Ungdomskommitté delar årligen ut ett idéstipendium för bra och utvecklande ungdomsverksamhet under året som gått.

Läs mer
Uppdaterad: 4 november 2019