Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Aktiv i facket > För dig under trettio

För dig under 30

En stor del av alla som jobbar i handelsbranschen är unga och Handels har många medlemmar under 30 år. Vi tycker förstås att de ungas röster måste komma till tals, både inom förbundet och i samhället.

Inom handeln är det ofta de unga som har de otryggaste anställningarna och det är viktigt för oss att värva unga medlemmar och arbeta för att förbättra ungas villkor på arbetsmarknaden.

Ungdomsverksamhet i våra avdelningar

Alla Handels avdelningar arbetar med ungdomsverksamhet. Det finns ungdomsansvariga på alla avdelningar och lokala ungdomskommittéer som jobbar med aktiviteter, till exempel åker runt på skolor och berätta om facket och samhället. På central nivå finns en central ungdomskommitté, som är referensgrupp till förbundsstyrelsen när det gäller ungdomsfrågor.

Vill du veta vad som händer i din avdelning och kanske vara med och engagera dig? Läs mer om våra ungdomskommittéer.

Lär dig mer om facket

Här hittar du en snabbkurs om vad facket är!
Det finns särskilda kurser för dig under 30, du hittar dem här.

Gratis medlemskap för elever

Går du något av gymnasiets program eller en yrkesutbildning för jobb i handeln kan du bli elevmedlem. Du får rådgivning och hjälp om du behöver det, tillgång till en rad förmåner och medlemskapet är gratis. Här blir du elevmedlem

Att vara medlem i facket är en viktig trygghet när du är ute på praktik. När du studerat klart kontaktar vi dig och berättar vad du ska tänka på som ny på arbetsmarknaden.

Idéstipendium

Handels Centrala Ungdomskommitté delar årligen ut ett idéstipendium för bra och utvecklande ungdomsverksamhet under året som gått.

Läs mer
Uppdaterad: 4 april 2022