Bli medlem

Kulturstipendium 2019

Film om facket för sociala medier, böcker om arbetarrörelsens historia och målade tavlor. Det är några exempel på vad som belönas med kulturstipendier i år. Sex Handelsmedlemmar får varsitt stipendium på 10.000 kronor.

Två killar som jobbar på SSU, Simon Röder och Henrik Kursula, får pengar för sitt gemensamma filmprojekt. De vill visa varför det är viktigt för unga att vara med i facket, genom att göra film för sociala medier.

Två konstnärer får 10.000 kronor var, Tanja Nkangi och Katarina Lundberg (läs mer om Katarina här).

Författaren Kalle Holmqvist får 10.000 kronor för sina böcker. Han har skrivit om arbetarrörelsens historia och håller nu på med barnböcker som berättar om historiska händelser ur vanliga människors perspektiv.

Slutligen går 10.000 kronor till Stig Karels för sitt arbete att bevara kunskapen kring den konstsamling som finns i Folksamhuset i Stockholm. Stig Karels har bland annat skrivit boken "Folksamhuset, akitekturen, konsten och interiören" som getts ut av Konstfrämjandet och tryckts upp av Folksam.

Det är Handels förbundsstyrelse som bestämmer vilka som ska få stipendierna. Själva utdelningen sker vid styrelsens möte i slutet av februari 2019.

Uppdaterad: 30 oktober 2019