Vi undersöker hur musiken påverkar din arbetsmiljö

Favoritlåten i högtalarna – eller kanske nåt du inte alls gillar? Musiken i butiken är helt klart en del av arbetsmiljön. I dagarna får 10.000 butiksanställda en enkät på mejlen med frågor om detta.

Musik i högtalarna är vanligt i väldigt många butiker. Meningen med det är ju att kunderna ska trivas och påverka butikens försäljning. Men musiken påverkar förstås också arbetsmiljön för dig som jobbar där, som måste lyssna hela dagarna. 

Nu vill Handels ta reda på hur anställda påverkas av musiken. Frågorna i enkäten handlar bland annat om volymen, om musiken ger trivsel eller skapar stress och vem som bestämmer vilken musik som spelas.  

Enkätundersökningen skickas ut via mejl till ett urval av 10.000 medlemmar som arbetar i butik i mitten av april. Resultatet presenteras några månader senare. 

De som får enkäten är slumpvist utvalda medlemmar som arbetar i butik. Kanske är du eller någon på din arbetsplats utvalda? Det kan vara bra att veta att den som blir medlem i Handels i sin inträdesansökan sagt ja till att förbundet får använda personuppgifter för såna här ändamål. Självklart är de som svarar anonyma, men den här typen av undersökningar är viktiga när vi ska ta reda på medlemmarnas åsikter i olika frågor. 

Uppdaterad: 13 april 2018