En vecka kvar: Läget i avtalsförhandlingarna

Nu är det bara en vecka kvar innan avtalen löper ut. Målet är fortfarande att vi ska vara överens med Svensk Handel om nya avtal för anställda i privata butiker och lager innan den 1 april.

- Vi jobbar på allt vad vi kan. När det gäller pegarna hänger mycket på vad som händer på andra områden. Industrin går ju i regel först - det är det LO-samordningen handlar om. Så vi får se vad som händer nästa vecka, säger Linda Palmetzhofer, förste vice ordförande på Handelsanställdas förbund.

Vad händer om vi inte är klara den 31 mars när avtalen löper ut?

 Om förhandlingarna drar ut på tiden och fortsätter efter den 31 mars fortsätter avtalen att gälla. Löner och anställningsvillkor är fortfarande desamma tills dess att parterna är överens om något annat.

- Vi kommer att fortsätta förhandla så långt det är möjligt även om det drar ut på tiden. Men om det skulle ta tvärstopp och vi inte kommer längre. Ja, då kan den sista utvägen vara att varsla om konflikt. Men som sagt, målet är fortfarande att vi ska komma överens om nya avtal innan de löper ut, säger Linda Palmetzhofer.

Följ hela Handels avtalsrörelse på handels.se/avtalsrorelse och på Facebook.

Uppdaterad: 23 mars 2017