Ica Kvantum i Bollnäs blev årets bästa arbetsplats

För första gången sedan utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats började delas ut har det gått till en butik: Ica Kvantum i Bollnäs blev Handelns bästa arbetsplats 2018.

Nomineringarna kom från hela landet och valet stod mellan flera bra arbetsplatser, men nu blev det alltså en dagligvarubutik som fick utmärkelsen.

– För Handels är det viktigt att lyfta arbetsplatser där personalen trivs och där samverkan mellan fack och arbetsgivare funkar bra. Ica Kvantum i Bollnäs är en arbetsplats som kan fungera som inspiration för andra, sa Susanna Gideonsson, ordförande för Handelsanställdas förbund, när hon delade ut priset på plats i Bollnäs den 21 november.

– En annan sak som är viktig, inte minst i handelsbranschen, är att personalen har heltidsanställning eller så många timmar på deltid att de klarar sig. Där har arbetsplatsen kommit en bit på väg, även om det såklart alltid går att förbättra saker, säger Susanna Gideonsson.

Juryns motivering lyder:

”Ica Kvantum i Bollnäs har en fackklubb i toppklass och en lyhörd chef, vilket är grunden till att alla medarbetare behandlas med respekt och att eventuella problem löses snabbt.
Majoriteten av medarbetarna har heltid eller höga deltider och butiken har kommit en bit på väg i arbetet med att minska antalet visstider.
Här är det roligt att jobba och sammanhållningen är god. Den fina stämningen på butiksgolvet får även kunderna ta del av.”

Utmärkelsen till handelns bästa arbetsplats belönar arbetsplatser med god samverkan mellan fack och arbetsgivare. Arbetsplatsen måste ha kollektivavtal och vara verksam inom Handels avtalsområde (till exempel varuhus, frisersalonger, e-handel, lager eller tjänstemän inom arbetarrörelsen). Alla Handelsmedlemmar kan nominera sin arbetsplats. Vinnaren utses av Handels förbundsstyrelse. Priset har delats ut sedan 2015.

Tidigare pristagare är: 2015 Ellos group i Borås, 2016 Folksams telefonrådgivning i Kramfors, 2017 lagret Nowaste logistics i Helsingborg.

Läs mer om Handelns bästa arbetsplats här.

Uppdaterad: 27 november 2018