Bli medlem

Förtroendevalda skypade om ob med Handels ordförande

Varför får fackmedlemmar ut mer i ob än ickemedlemmar? Kan man inte bara göra om ob till lön för mig som endast jobbar vardagar?

Det var några frågor som ställdes till Handels ordförande Susanna Gideonsson under ett Skype-möte med förtroendevalda i går den 5 mars.

Inbjudna till Skype-mötet igår var förtroendevalda som jobbar i privata butiker, alltså ett av de områden som fack och arbetsgivare just nu förhandlar om nytt kollektivavtal för. Ämnet för mötet var ob-frågan. Susanna Gideonsson gick igenom Handels nya rapport Myter och sanningar om ob och berättade om Handels yrkande vad gäller ob. Deltagarna kunde skicka in frågor under mötet, som Susanna Gideonsson svarade på i sändningen.

Du kan titta på Skype-mötet här.

Mötet var ett av flera med förtroendevalda under avtalsrörelsen. Det förra, i början av februari, handlade om avtalskraven i förhandlingarna om nya avtal för butiks-, lager- och e-handelsanställda. Här hittar du gamla Skypemöten.

Nästa möte kommer att hållas den 25 mars, inför slutspurten i förhandlingarna. De nya avtalen ska börja gälla den 1 april.

Följ nyheter om avtalsrörelsen på vår avtalssida handels.se/avtal2020.

Uppdaterad: 6 mars 2020