Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Aktiv i facket > Aktuellt för dig med förtroendeuppdrag > Innehåll > Till förtroendevalda > Anställda på småföretag kan få utbildning om digitalisering

Anställda på småföretag kan få utbildning om digitalisering

Drygt 300 mindre handelsföretag runt om i landet deltar i ett projekt som ska höja kompetensen hos företag och anställda. Syftet är att företagen ska dra nytta av och hänga med i samhällets snabba digitala utveckling.

För att få delta ska intresserade företag ha kollektivavtal och max 49 anställda totalt i hela företaget. Utbildningarna är oftast två halvdagar och de vänder sig till alla slags anställda. Exempel på kurser är Marknadsföring i sociala medier, Kundservice och bemötande och Från tanke till köp.

Under våren hålls utbildningar på tio orter runt om i Sverige och kurserna är redan fullbokade, det är alltså drygt 300 handelsföretag runt om i landet som anmält sig. Undantaget är de kurser som hålls i Örebro. Där kan företag fortfarande anmäla sig – kanske något att tipsa arbetsgivarna om för er som är förtroendevalda i området?

Projektet heter Kompetenslyft för handeln och pågår fram till hösten 2021. Stiftelsen Handelsrådet, där fack (bland andra Handels) och arbetsgivare (bland andra Svensk Handel) ingår, har utvecklat projektet. Det är delvis finansierat med EU-pengar.

Läs mer om projektet hos Handelsrådet.

Publicerad: 27 februari 2020