Ditt medlemskap

Här kan du läsa varför det lönar sig att vara med i Handels. Du kan både läsa om tryggheten med ett kollektivavtal och se de förmåner som medlemskapet innebär.

Här blir du medlem

Trygghet, utveckling och stöd – de starkaste skälen till att gå med i Handels.

Bli medlem!

Kollektivavtal

I ett kollektivavtal bestäms lönehöjningar, hur hög ersättningen blir vid obekväm arbetstid och övertid samt hur mycket arbetsgivaren pensionssparar åt dig. Handels förhandlar med arbetsgivaren kring allt detta för dig och dina arbetskamrater. 

Nedan ser du vår kortfilm om kollektivavtalet.

Utan kollektivavtal kan arbetsgivaren ensidigt bestämma dina villkor. Vi tycker att det är självklart med kollektivavtal på alla arbetsplatser. Finns det inget avtal på din arbetsplats? Kontakta Handels.

Råd och stöd

Om du har frågor eller får problem kan du få hjälp av Handels. Det kan gälla din anställning, din lön eller en arbetsskada till exempel. Om det skulle gå så illa att du behöver juridiskt stöd, rättshjälp, kan du få det via fackets egen juridiska byrå. Kontakta Handels Direkt på 0771 666 444 så hjälper vi dig.

Försäkringar

I medlemskapet ingår hemförsäkring, fritidsförsäkring och inkomstförsäkring hos Folksam. Dessutom finns det tilläggsförsäkringar som du kan teckna till ett förmånligt pris. Läs mer om våra försäkringar.

Ersättning vid konflikt

Om det skulle bli strejk eller lockout under förhandlingarna om kollektivavtal får du ersättning från Handels.

Utbildning

Vill du lära dig mer om hur du kan påverka på jobbet? Det finns fackliga kurser som du har rätt att gå på arbetstid. Dessutom har Handels en del stipendier du kan söka för bland annat folkhögskolestudier.

Gå en kurs!

Här hittar du alla fackliga kurser som våra avdelningar arrangerar.

Våra kurser

Handelsnytt – din medlemstidning

Nyheter om arbetslivet och facket varje månad.

Pensionär eller förälder?

När du blir pensionär eller är föräldraledig behåller du alla dina medlemsförmåner om du har kvar ditt medlemskap i Handels.

Läs och skriv ut

Här hittar du mer information om medlemskapet

Om medlemskapet

Handelskortet

Det lönar sig att vara medlem. Handelskortet är ditt medlemskort i Handels – laddat med förmåner.

Till Handelskortet
Uppdaterad: 21 februari 2018