December 2018

För medlemmar i Handels är julhandeln väldigt konkret. Det händer saker i butikerna och på lagren. En del trevliga. Det skyltas om, kunderna strömmar till och det börjar spelas trevlig julmusik. Julkänslan börjar infinna sig.

Men samtidigt – en musikslinga med samma hemska bjällerklang i två timmar, en explosion av paket i postutlämningen, beställningarna hopar sig på lagret, stressade kunder, långa arbetspass i högt tempo.

Julhandeln har verkligen två ansikten. Handels uppmärksammar detta på olika sätt. Vi släppte nyligen en rapport där medlemmar i butik tillfrågats hur de ser på musiken som spelas i butikerna. Resultatet? Jo, de flesta uppskattar musiken, även julmusiken. Men viktigt är att personalen har inflytande över musiken. Inget konstigt egentligen, inflytande för anställda förbättrar alltid arbetsmiljön.

Vi har också lyft, om uttrycket ursäktas, arbetsmiljön kring paketutlämning. Det får vara slut på trånga postrum, dåliga hjälpmedel och underbemanning vid utlämningsdisken. En glädjande nyhet är att Arbetsmiljöverket nu ska ha extra fokus på detta område.

Stressen kanske är det mest påtagliga för butiks- och lageranställda under julen. Arbetsvillkoren måste tillåta att vi stannar upp och tar en paus då och då. Samma regler gäller i julhandeln som alltid annars. Vi ska inte kompromissa med vår rätt till rast och vila, det är arbetsgivarens ansvar att bemanningen funkar.

Jag blev riktigt arg häromveckan. Återigen visar det sig att vd-lönerna stiger långt mer än vad anställdas löner gör. Handelns vd:ar ökade 2016 sina löner med 15,5 procent och förra året med 9,4 procent till. I de senaste avtalsrörelserna har löneökningarna legat kring två procent för anställda. Vad är det för sätt att se på företagens anställda? Det går inte att argumentera för att vd:n är värd så mycket mer än de som faktiskt skapar företagens vinster.

Pengar verkar ju finnas, nyligen kom siffror om att Sveriges tre rikaste tillsammans är rikare än 60 procent av Sveriges befolkning tillsammans.

Om vi ska bygga ett samhälle där vi håller ihop måste ojämlikheten minska. Det får gärna börja med att direktörerna i handeln delar med sig av sina lönelyft till de anställda.

Ojämlikheten är ett område Sveriges nya regering måste ta tag i. Under hösten har vi följt turerna fram och tillbaka. Men oavsett vilka som styr landet måste ojämlikheten stå högt på dagordningen. Det är något av vad jag önskar av 2019.

Men innan dess önskar jag alla en god jul och gott nytt år.

Uppdaterad: 13 december 2018