Bli medlem

Det här är Handels!

Handels är ett ungt och framgångsrikt fackförbund med runt 155 000 medlemmar, det tredje största förbundet inom LO. 

De flesta av våra medlemmar jobbar i handeln, exempelvis i butiker, på lager och i e-handel. Även frisörer, anställda i skönhetsbranschen och tjänstemän i folkrörelsens organisationer är med i Handels, liksom elever på branschinriktade utbildningar. Två tredjedelar av medlemmarna är kvinnor och en tredjedel av dem som jobbar är under 30 år. Se fler yrkesgrupper som tillhör Handels.

Handels är en Fair Union

Vi arbetar aktivt för mänskliga och fackliga rättigheter i Sverige och världen och ett hållbart samhälle med en mindre klimatpåverkan. För oss är det viktigt att vi lever upp till innebörden av begreppet Fair Union.

Vad är en Fair Union?

Alla kan vara med!

Vilken anställningsform, arbetstid eller lön du har spelar ingen roll. Du är också välkommen som student i en utbildning som rör våra branscher.

Bli medlem här

Aktuellt

Nyheter som rör fackliga och samhällspolitiska frågor, av intresse för Handels medlemmar.

Våra nyheter

Våra medlemmar jobbar i branscher som växer och utvecklas mycket snabbt och de är proffs på sälj, service och kundbemötande. Vi förhandlar fram bra kollektivavtal med arbetsgivarna, som ska ge goda förutsättningar för bra och utvecklande jobb. Vi arbetar både med rent fackliga frågor som löner och villkor och med att ta fram kunskap om hur branschen kan utvecklas och ha de bästa jobben.

Uppdaterad: 30 april 2020

Behandling av personuppgifter

Läs om vår behandling av dina personuppgifter.

Behandling av personuppgifter