Engagera dig!

Handels är ett starkt fackförbund som arbetar för att förbättra arbetslivet och göra samhället mer rättvist. Vi verkar i branscher med mycket stor andel unga anställda. Därför är Handels ett ungt förbund.

Vi behöver ännu fler unga medlemmar som väljer att engagera sig. Kontakta Handels Direkt på 0771 – 666 444 för att få veta mer om hur det går till att bli förtroendevald på din arbetsplats.

Engagera dig lokalt

På alla Handels lokala avdelningar finns också aktiv ungdomsverksamhet som drivs av unga och engagerade medlemmar. Vi organiserar och aktiverar fler i facket, håller skolinformationer i gymnasiet, arrangerar mötesplatser, kämpar för trygga jobb och mycket annat. En kan inte göra allt men alla kan göra något.

Tveka inte att kontakta Handels Direkt eller din lokala avdelning för att engagera dig. Här finns mer information om Handels ungdomsverksamhet på våra avdelningar.

Ungdomskurser

Ett bra första steg är att gå en kurs. Handels skickar varje år många unga medlemmar på LO:s gemensamma ungdomskurser. Kurserna ger en bra förståelse för fackligt arbete och arbetarrörelsens kamp för jämlikhet. Här kan du läsa mer om kurser för unga.

Bli skolinformatör

Handels behöver fler engagerade skolinformatörer som brinner för att organisera unga i facket. Är det du, eller stämmer det in på en person du känner? Kontakta då Handels Direkt eller din lokala avdelning. Ett bra första steg är att gå LO:s ungdomskurser.

Uppdaterad: 10 februari 2016