För alla medlemmar

Här hittar du kurserna för dig som är medlem och vill lära dig mer och facket och ditt medlemskap.

Kurser nära dig

Det är Handels olika avdelningar i landet som arrangerar kurserna. Hitta din avdelning och se vilka kurser de har på gång.

Handels avdelningar

Kurser nära dig

För att det ska bli lätt för dig att gå på kurs håller vi våra kurser på så många orter i landet som möjligt. Hitta din avdelning och se vilka kurser de har på gång.
För att det ska bli ännu lättare har du rätt att ta ledigt från jobbet för att gå en facklig kurs. Kom bara ihåg att ansöka om ledighet minst två veckor i förväg.

Har du frågor om hur det funkar? Ring Handels Direkt på 0771-666 444 så hjälper vi dig!

Facklig introduktion

Är du ny som medlem och vill veta mer om vad vi i facket gör? På en facklig introduktion berättar vi vad ett kollektivavtal är, hur dina grundläggande rättigheter på jobbet ser ut och hur det här med förhandlingar med arbetsgivarna egentligen funkar.
Har du en kompis som inte hunnit bli medlem än? Ta med hen också! Facklig introduktion är öppen både för medlemmar och blivande medlemmar.

Kursen är på 8 timmar och hålls som en 1-dagskurs.

1. Alla medlemmars kurs – Arbetsplatsen

Facket börjar på din egen arbetsplats. På den här kursen får du lära dig dina rättigheter på arbetsplatsen. Du får också lära dig mer om vad facket är och hur vi gör för att tillvarata dina intressen och hur du kan göra för att själv tillvarata dina egna intressen. På den här kursen får du de första verktygen för att förbättra din arbetsplats tillsammans med dina arbetskamrater.

Kursen är på 8 timmar och hålls som en 1-dagskurs.

2. Alla medlemmars kurs - Jobbet och framtiden

Vad behöver du från samhället för att få ihop vardagen? Hur viktigt är det att barnomsorgens öppettider passar med dina arbetstider? Kan du ta kollektivtrafiken till jobbet? Hur trygg är din anställning? I kursen Jobbet och Framtiden får du lära dig mer om fackets roll och hur facket påverkar samhället vi lever i. På kursen diskuterar vi vilka frågor som har stor betydelse för oss på jobbet och i vår vardag och hur vi gemensamt kan påverka dem.

Kursen är på 8 timmar och hålls som en 1-dagskurs.

3. Aktiv medlem

Den här kursen är för dig som vill engagera dig mer. Du får veta mer om hur du kan förbättra din arbetsplats, hur du kan hjälpa fler att bli medlemmar i facket och vilken hjälp du kan få från din avdelning. Du får också lära dig hur Handels organisation ser ut och hur du gör för att påverka Handels.

Förkunskaper: Alla medlemmars kurs – Arbetsplatsen, Alla medlemmars kurs - Samhälle

Kursen är på 8 timmar och hålls som en 1-dagskurs.

4. Alla medlemmars kurs - Försäkringar

Försäkringar är kursen för dig som vill veta mer om dina försäkringar. Vi går igenom försäkringssystemet med samhällets, kollektivavtalet och Handels medlemsförsäkringar. Den här kursen är fristående från de övriga delarna och du kan gå den när som helst.

Kursen är på 8 timmar och hålls som en 1-dagskurs.

Medlem i facket

Det här är en samlingskurs där du får lära dig om mer om hur facket fungerar, vad ett kollektivavtal är, vilka försäkringsskydd du har, vilka samhällsfrågor som påverkar oss på jobbet och i vardagen. Kursen tar också upp hur du gör om du vill engagera dig mer och hur du kan göra för att påverka på din arbetsplats.

Har du en kompis som jobbar i en annan bransch? Ta med hen också! Medlem i facket hålls med deltagare från flera olika branscher och fackförbund.

Förkunskaper: Inga, kursen ersätter Alla medlemmars kurs-paketet.

Kursen är på sammanlagt 24 timmar och kan hållas som en 3-dagarskurs på vardagar eller som en studiecirkel med flera träffar.

Uppdaterad: 31 augusti 2017