Dina försäkringar

Det är viktigt att du är trygg ekonomiskt om du skulle bli arbetslös, sjuk eller råka ut för en olycka. Därför ingår flera olika försäkringar i din medlemsavgift.

Det är en förmån som vi kan erbjuda eftersom vi har många medlemmar och köper försäkringarna kollektivt. Premien blir lägre och villkoren bättre än om du skulle köpa samma försäkring som privatperson. De försäkringar i Folksam som ingår i medlemskapet är:

Läs mer om försäkringarna på Handels egen sida hos Folksam 

Tänk på...

...att du har rätt inkomst registrerad hos oss, det påverkar din ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös.

...att om du bor i bostadsrätt eller villa så måste du komplettera din hemförsäkring.

Försäkringar i kollektivavalet

Om din arbetsplats har kollektivavtal ingår också avtalsförsäkringar som vi har förhandlat fram med din arbetsgivare. Dessa försäkringar kompletterar socialförsäkringarna, de gäller:

  • Vid sjukdom.
  • Vid arbetsskada.
  • Vid arbetslöshet.
  • Vid dödsfall.
  • När du blir förälder.
  • När du går i pension.

På sidan Trygg med Handels kan du läsa mer om avtalsförsäkringarna.

Tjänstemän inom kooperationen och folkrörelseområdet har andra lösningar vid föräldrarskap, sjukdom, arbetslöshet och tjänstepension. Här kan du läsa om kooperationens försäkringar hos Folksam. 

Du kan själv välja…

Hos Folksam erbjuds du också Sjuk- och efterlevandeförsäkring samt Höjd ersättning i olycksfallsförsäkringen. Du måste tacka nej om du inte vill ha de försäkringarna. Vad de kostar står på Handels egen sida hos Folksam. På den sidan finns också möjlighet att köpa till andra försäkringar.

På vår sida hos Folksam kan du tacka nej eller teckna fler försäkringar.

Vill du ha personlig rådgivning?

Som medlem kan du få gratis personlig rådgivning om ditt försäkringsskydd. Vi rekommenderar alla medlemmar att utnyttja denna förmån. Då får du bra koll på vilka försäkringar och villkor som gäller dig. Kontakta din avdelning så får du hjälp.

Uppdaterad: 12 november 2018