"The facking generation"

En podd om livet i allmänhet, ungas arbetsmarknad och facklig kamp. Vi är barn av vår tid.

Du hittar The Facking Generation i Podcaster, Itunes, Soundcloud, Acast och på webbsidan.

Podden har sin bas i Jönköping och Stockholm men tar upp ämnen som är viktiga för hela landet. Ingen annan än vi själva tar ansvar för vårt snack.

Vi som poddar är:

  • Alexandra Östhed, fackligt förtroendevald, Huskvarna. Leder podden.
  • Christina Cato, verksamhetsassistent Handels avd 9, Jönköping.
  • Daniel Söderberg Talebi, ombudsman Handels förbundskontor, Stockholm.
  • Bernie Sanders, hund, Huskvarna.

Ibland bjuder vi in sjukt intressanta gäster att delta i snacket.

Poddens e-mail: thefackinggeneration@gmail.com (skicka gärna in frågor och tankar)

Podden på Facebook: The Facking Generation @fackinggeneration. GILLA!

Avsnitten kommer ut varannan fredag. Med lite paus ibland.

Här finns avsnitten:

Avsnitt 11

Innehåll: The facking generation möter Sveriges statsminister. Vad har Stefan Löfven för erfarenheter av klassamhället? Hur tänker han kring politikerförakt, SD-sympatier och vad vill egentligen Socialdemokraterna göra åt otryggheten på arbetsmarknaden? 

Avsnitt 10

Innehåll: Möt drottningen i kassan, Erika Petersson! Vi snackar om jobbet i butik, yrkesstolthet och Erikas nya bok.

Avsnitt 9

Innehåll: Nytt (val)år nya möjligheter. Ett avsnitt om förväntingar på 2018, valet och klassklyftor.

Avsnitt 8

Innehåll: Pepp intervju med vinnaren av årets fackliga hjältedåd, handelsmedlemmen och fackklubbsordföranden Maria Lövgren. Viktigt avsnitt om styrkan i facklig organisering på arbetsplatserna.

Avsnitt 7

Innehåll: Alexandra, Christina och Daniel är på den stora samlingen av ungdomsansvariga i LO förbund kallad LO Ungforum. Alexandra passade på att snacka med andra deltagare.

Avsnitt 6

Innehåll: Ett avsnitt om att krossa machokulturen. Emmelie Renlund från Byggnads gästar podden och berättar om hennes och Byggnads arbete för en jämställd byggbransch.

Avsnitt 5

Innehåll: #metoo. Podden tar upp problemen med sexuella trakasserier i arbetslivet och samhället i stort. Alexandra berättar en #metoo historia om vad hon tvingats gå igenom och vi diskuterar kopplingen mellan otrygga anställningar och sexuella trakasserier. 

Avsnitt 4

Innehåll: Curlinggeneration som är en böld på samhällskroppen. I detta avsnitt pratar Alexandra, Christina och Daniel om fördomar mot generationen som är här nu och ska ta över, om den fackliga avgiften och dramatiska saker som hänt i Nässjö.

Avsnitt 3

Innehåll: Den mytomspunna vegankebabpizzan från Smålands djupa skogar och hur Alexandras, Christinas och Daniels fackliga resor en gång började. Hur fungerar ett fackförbund och hur blir en aktiv?

Avsnitt 2

Innehåll: Vad har Jönköping och Huskvarna gemensamt med Jack och Rose i Titanic?
Det tillfälliga har blivit permanent på arbetsmarknaden. Hur ser det ut med osäkra anställningar och varför skapar det otrygga människor? Vad göra?
Bostadsbristen. Totalt kaos ju. Våra erfarenheter av bostadsbrist och tankar kring vad som måste göras.

Avsnitt 1

Innehåll: Sommaren är förbi. Pride, Emmaboda, Dreamhack. Höger-Alliansen har presenterat ett mycket farligt förslag ”inträdesjobb”. Unga under 23 år och ”nyanlända” ska kunna jobba för 70 % av lägsta arbetarlönerna. Facket på sommarjobbet. 

Introavsnitt

Innehåll: Vilka är vi? Varför drar vi igång ”The Facking Generation” Varför är facklig organisering viktigt idag 2017? Lite musiksnack. 

Uppdaterad: 7 september 2017