LO ung utbildningar

Lär dig mer om facket och var med och påverka.

På första kursen Om facket får du lära dig mer om vad facket står för och vad du har för rättigheter på jobbet. Du får även lära dig mer om hur du påverkar både i organisationen och på arbetsplatsen. Du får dessutom lära känna unga medlemmar från andra fackförbund som du kan utbyta värdefulla erfarenheter med. Kursen är öppen för alla som är under 30 år och vill lära sig mer. Den riktar sig både till medlemmar och blivande medlemmar. Ta gärna med en arbetskamrat eller en kompis som du tycker ska bli medlem i facket eller som kanske redan är det.

 

När du gått Om facket ges du möjlighet att välja mellan ett antal intressanta kurser där du kan lära dig mer om fackliga rättigheter, opinionsbildning och facklig aktivism. Alla kurserna är kostnadsfria och du får ersättning för förlorad arbetsinkomst. Du har rätt enligt lagen att få ledigt från ditt jobb för att gå facklig utbildning.

Klicka på respektive rubrik för att läsa mer om kurserna och anmälan.

 • Om facket

  På kursen får du en första inblick i den fackliga organisationen, din rättigheter och skyldigheter, kollektivavtalet och hur du kan påverka både i organisationen och på din arbetsplats.

 • Om samhället

  Kursen är en fortsättning på om facket. Du får en grundläggande förståelse för hur skattesystemet fungerar och välfärdssamhället är uppbyggt.

 • Om feminism

  Kursen handlar om hur feminismen hör ihop med de fackliga värderingarna och den fackliga kampen, vad är kopplingen mellan klass och kön samt beröra de normer som finns i samhället.

 • Om främlingsfientlighet

  En kurs där du får lära dig mer om och diskutera kring främlingsfientlighet, politiken bakom och allas rätt att vara olika.

Uppdaterad: 9 december 2019