Bli medlem

LO-kurser och arbetsmiljö

Gemensamt med Handels och övriga fackförbund har LO tagit fram flera utbildningar som du lätt och smidigt kan genomföra på distans, direkt på webben. Det finns även utbildningar om arbetsmiljö hos andra aktörer.

Följande nätutbildningar finns hos LO:

  • Facket försäkrar - Vill du veta mer om de försäkringsskydd du får när du jobbar på en arbetsplats med kollektivavtal?  
  • Pensionsboken på nätet - Vill du veta mer om pensioner? 
  • Samtalsträning - Den här kursen är till för dig som är förtroendevald eller försäkringsinformatör och vill öva dig i att föra bra och lyssnande samtal i möten med olika personer.
  • Verktygslåda för studieansvariga - Den här kursen är till för dig som är studieansvarig att vill få stöd i att göra en bra studieplanering.
  • Arbete mot sexuella trakasserier på arbetsplatsen - Vad är sexuella trakasserier och vad kan man göra för att stoppa dem på arbetsplatsen?
  • Studieledighetslagen Det här är kursen för dig som vill veta mer om ledighet för kurser i fackliga frågor. Vilka kurser kan jag få ledigt för? När måste jag ansöka? Kan arbetsgivaren säga nej och hur funkar det när jag är på väg tillbaka till jobbet är sådant du kan skaffa dig kunskaper om i denna nätutbildning. 
  • Förtroendemannalagen Den här kursen fokuserar på de viktigaste delarna i förtroendemannalagen. Du får lära dig mer om vem som är förtroendevald, vad du har för möjligheter att påverka och vilken rätt du har till ledighet för att sköta ditt fackliga uppdrag, med mera. 
  • Lagen om anställningsskydd Det här är kursen för dig som vill veta mer om vilket grundläggande anställningsskydd som gäller i Sverige. 
  • Facklig ordlista Det finns många olika ord och begrepp inom den fackliga världen. Här får du veta mer om vad det betyder och kan pröva dina kunskaper med bildgåtor och självtest. 

För frågor om LO:s kurser kontakta dem direkt.

 Arbetsmiljöverket har flera webbutbildningar:

För frågor om dessa kurser och för att se hela utbudet, gå till Arbetsmiljöverket

På Prevents hemsida finns utbildningar som rör olika arbetsmiljöfrågor:

Dessa utbildningar är gratis men du behöver registrera din mejladress för att få tillgång till dem. För frågor om Prevents kurser kontakta dem direkt.

 

Uppdaterad: 13 januari 2021