Kurser för medlemmar

Ta chansen att få ut mer av ditt medlemskap - gå en kurs hos oss på Handels!

När du känner till dina rättigheter och skyldigheter har du kunskap om hur du kan förändra din situation.

Medlemsutbildningar - under respektive kurssida finns mer information om kursen; vilken målgrupp den riktar sig till och vilka eventuella förkunskaper som krävs för att få gå kursen. Vi ser gärna också att du går de tre första i den ordning de står skrivna.

Obs! Alla utbildningar sker för tillfället digitalt

För att kunna delta på digitalastudier behöver du:
En aktiv e-postadress samt dator +mikrofon +webkamera/smartphone/”iPad eller androidplatta.

 

1. Medlem i facket - 3 dagar Facket börjar på din egen arbetsplats. På den här kursen får deltagaren bland annat lära sig mer om hur facket fungerar, vad ett kollektivavtal är, vilka rättigheter och skyldigheter du har på din arbetsplats och hur Handels som organisation ser ut.

2. Mitt Avtal - 2 dagar Kursen riktar sig till de medlemmar som redan vet lite mer om hur facket fungerar och vad ett kollektivavtal är, men vill fördjupa sig i vad som gäller i just sin bransch. Kursen hjälper deltagaren att föstå det egna kollektivavtalet samt hur de kan hitta svar på sina vanligaste frågor.

3. Min Arbetsmiljö - 2 dagar Kursen för dig som har ett särkilt intresse för arbetsmiljöfrågor. Kursen ger en översikt över vanliga arbetsmiljöfrågor, hur arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön ser ut och vad medlemmarna själva kan göra för att påverka arbetsmiljön till det bättre på jobbet.

4. Mina Försäkringar - 1 dag Kursen för dig som vill lära dig mer om dina försäkringar. Kursen går igenom försäkringssystemet med samhällets, kollektivavtalets och Handels medlemsförsäkringar.

5. Facklig feminism - 2 dagar Kursen för medlemmar som är intresserade av jämställdhet, feminism, normkritik och om hur maktstrukturerna påverkar både på jobbet och i samhället.

6. Jobbet och samhället - 2 dagar Handels nya samhällskurs där fokus bland annat ligger på frågor kring trygga jobb och hur välfärden behöver fungera för att Handels medlemmar ska få ihop vardagen.

Facklig Introduktion är en utbildning för dig som ännu inte hunnit blivit medlem eller är nya medlem och är nyfiken på facket.

Målet med utbildningen:
Genom samtal och diskussioner öka kunskapen och förståelsen för fackets roll och betydelse på arbetsplatsen.

Innehåll:
Kollektivavtalet som begrepp och idé.
Parterna på arbetsplatsen och verktygen facket har för att påverka.
Några lagar som rör arbetsvillkoren och anställningen på arbetsplatsen.
Diskriminering i arbetslivet ur några olika perspektiv.

När det gäller våra medlemsutbildningar kan vi endast ta emot 15 deltagare, så först till kvarn gäller.

Ersättning: Handels ersätter men ett stipendie.

För att anmäla dig till "Mitt avtal", "Min arbetsmiljö", "Facklig feminism" och "Medlem i facket" klicka här

DatumNamn Visa alla