Bli medlem

Kurser för medlemmar

Ta chansen att få ut mer av ditt medlemskap - gå en kurs hos oss på Handels!

När du känner till dina rättigheter och skyldigheter har du kunskap om hur du kan förändra din situation.

Medlemsutbildningar - under respektive kurssida finns mer information om kursen; vilken målgrupp den riktar sig till och vilka eventuella förkunskaper som krävs för att få gå kursen.
Du behöver börja med "Medlem i Facket" eller "Jobbet och Samhället" för att bäst kunna ta till dig kunskaperna i de övriga kurserna.

 

"Medlem i facket" - 3 dagar 
Facket börjar på din egen arbetsplats. Det här är vår fackliga startkurs för dig som vill påbörja din kunskapsresa!
På den här kursen får deltagaren bland annat lära sig mer om hur facket fungerar, vad ett kollektivavtal är, vilka rättigheter och skyldigheter du har på din arbetsplats och hur Handels som organisation ser ut.
Den här kursen kan du även gå tillsammans med medlemmar i andra fackförbund, då vi samverkar med andra förbund inom LO genom ABF.

"Jobbet och samhället" - 2 dagar 
Handels fackliga samhällskurs som berättar hur vi kan göra för att få ihop arbetslivet med det övriga livet.
Fokus ligger på frågor kring trygga jobb och hur välfärden behöver fungera för att Handels medlemmar ska få ihop vardagen. Fram till den 11 september 2022 är även denna kurs en startkurs.

"Mitt Avtal" - 2 dagar 
Den som redan gått "Medlem i Facket" eller "Jobbet och samhället" ska söka den här kursen.
För dig som nu vet lite mer om hur facket fungerar och vad ett kollektivavtal är, men som vill fördjupa dig mer i vad som gäller och hur kollektivavtalet fungerar i praktiken.
Kursen hjälper deltagaren att förstå det egna kollektivavtalet bättre, samt visar vägen till hur deltagarna kan hitta svar på sina vanligaste frågor.

"Min Arbetsmiljö" - 2 dagar 
Funderar du på hur du och arbetskamraterna kan må bättre på jobbet? 
Det här är kursen för dig som har ett särskilt intresse för arbetsmiljöfrågor.
Här ger vi dig en översikt över vanliga arbetsmiljöfrågor, hur arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön ser ut och vad medlemmarna själva kan göra för att påverka arbetsmiljön i rätt riktning.

"Facklig feminism" - 2 dagar
Kursen för medlemmar som är intresserade av jämställdhet, feminism, normkritik och om hur maktstrukturerna påverkar både på jobbet och i samhället.

Specialutbildning "HOSOFO" - 1 dag
Har du funderat på skillnaden mellan Handelsombud och Fackombud?
Är du intresserad av att bli Skyddsombud men vill få veta lite mer om vad det innebär? 
Är du medlem på en arbetsplats där det i dagsläget inte finns några lokala skyddsombud, fackombud eller handelsombud?
Du kanske rentav är redo att själv våga ta steget till att bli förtroendevald och vill därför få stöttning och stöd i att välja det uppdrag som passar dig bäst? 

Viktigt att veta vid anmälan:
I samband med att sista anmälningsdag går ut så kommer vi kontakta dig som lämnat en intresseanmälan med antagningsbesked.

Du ska söka en preliminär ledighet i samband med din anmälan, men du är inte antagen förrän du fått din bekräftelse om att du har kommit in på kursen.

Ekonomi för alla medlemskurser: Du söker ledighet enligt Studieledighetslagen om fackliga studier. Din arbetsgivare kan inte neka dig ledigt för fackliga studier om du har ansökt i god tid, det vill säga mer än två veckor innan kursen är planerad att starta.
Du ersätts av Handels avdelning 20 med ett skattefritt studiestipendium efter kursen.
För år 2022 är beloppet preliminärt 988:-/studiedag.

Välkommen på kurs!

DatumNamn Visa alla

Prenumerera

Kurser för medlemmar