Bli medlem

Fackliga kurser, konferenser och möten

Här finns mer information om kommande kurstillfällen för dig som är medlem i Handels avdelning 20 och jobbar i Stockholms län eller på Gotland!

För att få delta på våra fackliga kurser, konferenser och möten skall du alltid lämna intresseanmälan genom vår hemsida. 
Våra antagningsbesked sänds ut genom sms/mail eller post först när sista dag att lämna intresseanmälan har passerat.
Om du missar att söka ledigt för facklig utbildning enligt studieledighetslagen hos din arbetsgivare redan när du lämnar intresseanmälan till oss, så riskerar du att inte kunna delta på kursen.
Lämna därför alltid in din ledighetsansökan till arbetsgivaren i samband med att du skriver din intresseanmälan här på hemsidan.

Om du inte har blivit antagen till det kurstillfälle du sökt, så skall du genast berätta för din arbetsgivare att du önskar arbeta som vanligt de datum du tidigare sökt ledigt. Enligt Studieledighetslagen har du då rätt att återgå till ditt ordinarie schema.

OBS - Håll reda på ditt antagningsbesked, läs det noga och följ instruktionerna när du sökt kurser som hålls på annan plats än Handels avdelning 20 på Upplandsgatan 5!
Vi håller en del av våra utbildningar i samarbete och/eller i samverkan med ABF och andra närstående organisationer som Runö folkhögskola, Långholmens folkhögskola och LO-distriktet.
Du som lämnar din intresseanmälan till en utbildning är införstådd med att vi behöver dela dina personuppgifter med ABF, LO och/eller övriga närstående organisationer för att kunna rapportera in din intresseanmälan till kurserna, administrera utbetalning av studiestipendier eller utbildningsarvoden, och ge dig dina meriter efter utbildningens slut.

 • Fackliga självstudier

  Du missar väl inte möjligheten att använda dig av nätutbildningarna från LO? Du kan till exempel gå en Facklig introduktion genom att klicka här. If you need an introduction to the Trade Union in english - just click here! Vill du ha den...

 • Kurser för unga medlemmar

  Du som är elevmedlem eller är yrkesaktiv, under 30 års ålder och som inte tidigare gått någon facklig utbildning är välkommen att gå på utbildningarna för unga medlemmar! Här finns också utbildningar särskilt riktade till unga...

 • Raketen - Grundläggande förtroendemannautbildning

  Raketen - Grundläggande förtroendemannautbildning för dig som är förtroendevald! Vald på jobbet är startmotorn för nya förtroendevalda!

 • Kurser för förtroendevalda!

  Som förtroendevald har du möjlighet att delta på fler utbildningar än Raketen - här hittar du ett smörgåsbord av andra utbildningstillfällen för dig med ett fackligt uppdrag!

 • Kurser för medlemmar

  Få ut mer av ditt medlemskap! Du har rätt att få ledigt från jobbet för att gå fackliga medlemsutbildningar och ersätts av avdelningen med ett skattefritt stipendium eller faktisk förlorad arbetsförtjänst när du deltar på kursen!

 • Kurser för skyddsombud

  Skyddsombud - här finns de utbildningar som är särskilt riktade till dig!

 • Försäkringsinformatör? Här hittar du din kurs!

  Försäkringsinformatör? Här finns utbildningarna för dig!

 • Avdelningsmöten

  Här hittar du information och anmälan till avdelning 20:s årsmöten och avdelningsmöten.

 • Hur och när får jag ersättning efter en kurs?

  Undrar du om din uppdragsredovisning? Här kan du skriva ut det underlag för ersättning som vi använder efter genomgångna utbildningar, samt läsa en guide till hur du ska fylla i uppdragsredovisningen för att få rätt ersättning från...

 • Kursutvärdering

  Här kan du göra din utvärdering av kursen du gått hos Handels avdelning 20!

Uppdaterad: 27 januari 2023