Bli medlem

Fackliga kurser, konferenser och möten

Här finns mer information om kommande kurstillfällen för dig som är medlem i Handels avdelning 20 och jobbar i Stockholms län eller på Gotland!

Vi håller en del av våra utbildningar i samarbete och/eller i samverkan med ABF och andra närstående organisationer som Runö folkhögskola, Långholmens folkhögskola och LO-distriktet.
Du som lämnar din intresseanmälan till en utbildning är införstådd med att vi kan behöva dela dina personuppgifter med ABF, LO och/eller övriga närstående organisationer för att kunna rapportera in din intresseanmälan till kurserna, administrera utbetalning av studiestipendier eller utbildningsarvoden, och ge dig dina meriter efter utbildningens slut.

När du har varit på kurs hos oss vill vi så klart veta allt om hur du upplevt den! 
Du kan därför lämna in din kursutvärdering genom att klicka här!

 • Kurser för unga medlemmar

  Du som är elevmedlem eller är yrkesaktiv, under 30 års ålder och som inte tidigare gått någon facklig utbildning är välkommen att gå på utbildningarna för unga medlemmar! Här finns också utbildningar särskilt riktade till unga...

 • Kurser för medlemmar

  Få ut mer av ditt medlemskap! Du har rätt att få ledigt från jobbet för att gå fackliga medlemsutbildningar och ersätts av avdelningen med ett skattefritt stipendium eller faktisk förlorad arbetsförtjänst när du deltar på kursen!

 • Raketen - Grundläggande förtroendemannautbildning

  Raketen - Grundläggande förtroendemannautbildning för dig som är förtroendevald! Det här är startpunkten för nya förtroendevalda!

 • Kurser för förtroendevalda!

  Som förtroendevald har du möjlighet att delta på fler utbildningar än Raketen - här hittar du ett smörgåsbord av andra utbildningstillfällen för dig med ett fackligt uppdrag!

 • Tvärfackliga vidareutbildningar för förtroendevalda som klarat "Raketen"

  Tvärfackliga vidareutbildningar för dig som är förtroendevald! Handelsanställdas förbund är ett av tolv fackförbund som samlas under LO. Vi samverkar gemensamt för att erbjuda utbildningar riktade till våra förtroendevalda.

 • Kurser för skyddsombud

  Skyddsombud - här finns de utbildningar som är särskilt riktade till dig!

 • Försäkringsinformatör? Här hittar du din kurs!

  Försäkringsinformatör? Här finns utbildningarna för dig!

 • Avdelningsmöten

  Här hittar du information och anmälan till avdelning 20:s årsmöten och avdelningsmöten.

 • Hur får jag ersättning efter en kurs?

  Undrar du om din uppdragsredovisning? Här kan du skriva ut det underlag för ersättning som vi använder efter genomgångna utbildningar, samt läsa en guide till hur du ska fylla i uppdragsredovisningen för att få rätt ersättning från...

 • Kursutvärdering

  Här kan du göra din utvärdering av kursen du gått hos Handels avdelning 20!

Uppdaterad: 14 mars 2022