Bli medlem

Unga röster stärker Handels

 

Nästan alla i Mälardalen som tog studenten i våras har fått ett samtal av Handels. Tre medlemmar i Stockholm har bemannat linjerna under Handels årliga ringkampanj.

 

– Många har fått sitt första jobb och har lite funderingar. Vi har svarat på de enkla frågorna som till exempel anställningskontrakt och sedan hänvisat dem till Handels fackliga rådgivning, Handels Direkt.
Peter Ångman, Nina Elmi och Fanny Ankarcrona har tillsammans haft i uppdrag att ringa 1300 elevmedlemmar för att erbjuda dem att bli så kallade fullvärdiga medlemmar. Det betyder att de får tillgång till Handels alla förmåner.
Varje samtal har varit unikt. Elevringarna har lyssnat och anpassat samtalen efter behov.
– Vi har fått väldigt positivt bemötande, säger Peter Ångman som uppskattar att nästan hälften valde att gå med i Handels.

Vilka är då de främsta skälen till att bli ”riktiga” medlemmar i Handels?
– De flesta som börjat jobba är på arbetsplatser som har kollektivavtal, säger Fanny Ankarcrona, men få känner till vad kollektivavtal är.
– Jag berättar att det är facket och arbetsgivarnas organisationer som förhandlat fram avtalet. Avtalet gör det bra för alla och då måste alla vara med och betala lite grann för detta. Vi måste ha många bakom oss när vi förhandlar med företagen för att få kraft.
– Vi kan ju exempelvis jämföra OB-ersättningen i olika branscher. Vi har alltid haft många medlemmar i Handels och vi har bra OB-ersättning …
– Så det spelar jättestor roll att vi är många i Handels.

Peter Ångman tycker personligen att det är tryggheten och gemenskap som är viktigast.
– Om det händer något på jobbet är det tryggt att veta att man får viktigt stöd av Handels.
– Och tillsammans kan vi medlemmar stötta varandra på arbetet och jobba för att göra det bättre på arbetsplatsen.

 

Elevmedlemskap är gratis!

Klicka här!

 

Lägsta avgift är 130 kronor

Handels har en särskild avgift för alla som tjänar upp till 10?000 kronor i månaden. För närvarande är den avgiften 130 kronor per månad. Medlemskapet innehåller samma förmåner för alla medlemmar, till exempel hemförsäkring. Därför blir fackavgiften väldigt förmånligt för den som inte tjänar så mycket, men har en egen bostad.

Läs mer här. 

 

Publicerad: 9 december 2021