Bli medlem

Lokala ungdomskommittén

 Om Handels ungdomsverksamhet

Handels är ett förbund med många unga medlemmar. En tredjedel av våra yrkesaktiva medlemmar är under 30 år. Dessutom verkar vi i en bransch med många unga, hälften av alla anställda i våra branscher är under 30 år. Därför satsar Handels mycket på facklig ungdomsverksamhet. Vi är många unga aktiva i Handels som gör stor skillnad, kom med du också!

Ungdomsverksamheten i avdelning 18

Facklig skolinformation

Handels finns med ute på skolorna.
Vårt mål är att ha mött alla elever som går program riktade mot våra avtalsområden. Det vill säga Handels, Frisörer, Florister och Stylister.

Driva viktiga frågor för unga arbetare

Ungas ställning på arbetsmarknaden är sämre än någonsin. Trygga och fasta jobb får bara en tredjedel av de nya inom Handels avtalsområden, det är en självklarhet att Handels ungdomsverksamhet ska verka för en bättre framtid!

Mötesplatser

Mötesplatser såsom lunchrummet, Facebook och besöka kamrater på arbetsgolvet använder vi oss aktivt utav. Med en tid som förändras och det digitala blir alltmer inkluderat i vår vardag så utvecklas även vi med den.

Få fler unga att bli engagerade inom Handels

Aktivt engagemang bland unga är en prioritering för oss. Skräddarsydda kurser, duktiga föreläsare och arbetsplatsbesök är en stark grund vi står på.
Är du medlem i Handels och är under 30år med ett sug på att engagera dig?
Kontakta avdelningen ung18@handels.se

LO:s ungdomskurser

Där alla yrkesaktiva under 30 år inom LOs arbetsområden har rätt att utbilda sig fackligt tillsammans med kollegor från andra branscher.
För dig som är ny i facket eller funderar på att gå med rekommenderas Om Facket samt Om Samhället.
 

Ungdomsaktiva i avdelning 18 Västerås uppdaterar denna sida.

Uppdaterad: 25 februari 2020

Mer om ung i Handels

Allt om Handels ungdomsverksamheten hittar du på våra generella sidor handels.se.

Vår ungdomsverksamhet