Kurser avdelning 17 Karlstad

Ta chansen att få ut mer av ditt medlemskap - gå en kurs hos oss på Handels!

När du känner till dina rättigheter och skyldigheter har du kunskap om hur du kan förändra din situation.

Medlemsutbildningar - under respektive kurssida finns mer information om kursen; vilken målgrupp den riktar sig till och vilka eventuella förkunskaper som krävs för att få gå kursen. Vi ser gärna också att du går de tre första i den ordning de står skrivna.

 

1. Medlem i facket - 3 dagar Facket börjar på din egen arbetsplats. På den här kursen får deltagaren bland annat lära sig mer om hur facket fungerar, vad ett kollektivavtal är, vilka rättigheter och skyldigheter du har på din arbetsplats och hur Handels som organisation ser ut. Denna kurs kan du även gå i tvärfacklig regi - ansökan gör du då via fackligutbildning.se

2. Jobbet och samhället - 2 dagar Handels nya samhällskurs där fokus bland annat ligger på frågor kring trygga jobb och hur välfärden behöver fungera för att Handels medlemmar ska få ihop vardagen.

3. Mitt Avtal - 2 dagar Kursen riktar sig till de medlemmar som redan vet lite mer om hur facket fungerar och vad ett kollektivavtal är, men vill fördjupa sig i vad som gäller i just sin bransch. Kursen hjälper deltagaren att föstå det egna kollektivavtalet samt hur de kan hitta svar på sina vanligaste frågor.

4. Min Arbetsmiljö - 2 dagar Kursen för dig som har ett särkilt intresse för arbetsmiljöfrågor. Kursen ger en översikt över vanliga arbetsmiljöfrågor, hur arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön ser ut och vad medlemmarna själva kan göra för att påverka arbetsmiljön till det bättre på jobbet.

5. Mina Försäkringar - 1 dag Kursen för dig som vill lära dig mer om dina försäkringar. Kursen går igenom försäkringssystemet med samhällets, kollektivavtalets och Handels medlemsförsäkringar.

6. Facklig feminism - 2 dagar Kursen för medlemmar som är intresserade av jämställdhet, feminism, normkritik och om hur maktstrukturerna påverkar både på jobbet och i samhället.

Viktigt att veta vid anmälan:

Bekräftelsen skickas ut senast en vecka efter sista anmälningsdagen. Glöm inte att redan nu ansöka om preliminär ledighet hos din arbetsgivare.
 

Välkommen på kurs!

 • Kurser och stipendier

  Vill du veta mer om vad som gäller för dig på jobbet? Fackliga kurser ger dig verktyg som du kan använda för att påverka på din arbetsplats. Gå facklig kurs digitalt! Du vet väl att du kan gå våra fackliga medlemskurser digitalt? De...

 • Digitala Ungdomsutbildningar

  Som ung i Handels har du möjlighet att delta på LO:s tvärfackliga ungdomskurser. Utbildningar är för dig som är under 30 år.

 • Digitala Kurser för medlemmar

  Kurser för dig som är medlem.

 • Digitala Kurser för förtroendevalda

  För dig som är handelsombud, skyddsombud, fackombud eller i en klubbstyrelse

Uppdaterad: 26 januari 2016