Susanna Gideonsson: ”Tacksam att jag är fostrad i Handels”

Handels ordförande Linda Palmetzhofer fick uppdraget att tacka av sin företrädare Susanna Gideonsson, idag, under den digitala kongressen.

- Ett stort tack till dig från alla medlemmar och förtroendevalda. Du är fortfarande väldigt viktig för oss!

Linda Palmetzhofer berättade vad Susanna Gideonsson, ”allas vår Sanna som blev bas över hela LO-borgen” betytt för förbundet.

- Det handlar om att våga fatta beslut och se möjligheter när det blåser, det kan du. Det krävs mod och vilja att bryta ny mark, du har båda.

Ett sådant beslut togs 2007 när det beslutades om en ny organisation i Handels, som bland annat ledde till Handels direkt och Handels rådgivning. Ett annat gällde att tidigt se den växande e-handeln och ta sig an utmaningen att organisera den. Eller att tydligt säga ifrån att det är den svenska modellen som gäller när Amazon etablerar sig i Sverige.

- Du har aldrig tvekat att vara obekväm och berätta hur verkligheten ser ut. För allt det här är du värd ett stort tack, sa Linda Palmetzhofer.

Susanna Gideonsson berättade att hon är tacksam för att ha blivit fostrad i Handels.

- Det var nog många som trodde att jag inte skulle kunna släppa taget, att jag skulle försöka lägga mig i. Men det kunde jag, för jag vet att ni alltid sätter medlemmarna först.

Hon berättade även om hur hon ser på sin nya roll i LO och vad organisationen ska jobba med framöver. Det handlar om att utgå från det som är gemensamt för förbunden, inte vad som skiljer. ”En dålig chef och en dålig arbetsmiljö är dålig var den än är”. Arbete åt alla, på heltid och jämställdhet står högt på agendan.

- Sen får jag ju inte säga att Handels är bäst, som LO-ordförande. Men i rollen som Handels före detta ordförande får jag säga det: Handels är bäst!

Här kan du se avtackningen av Susanna Gideonsson, Handels före detta ordförande.